BILDESERIE: Helgekos på Vibrandsøy – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 13
Bilde 2 av 13
Bilde 3 av 13
Bilde 4 av 13
Bilde 5 av 13
Bilde 6 av 13
Bilde 7 av 13
Bilde 8 av 13
Bilde 9 av 13
Bilde 10 av 13
Bilde 11 av 13
Bilde 12 av 13
Bilde 13 av 13

BILDESERIE: Helgekos på Vibrandsøy

HAUGESUND: De fire fastboende som bor på Vibrandsøy ønsker besøk i helgene og inviterer derfor på kafé på øya.

Fotograf, Bodil Hagen tok med kamera til Vibrandsøy i helgen og ble invitert både på kaffe og lapper i solveggen. Hun anbefaler flere å besøke «Haugesunds beste vestkant» og har følgende beskrivelse av opplevelsene som venter:

Det meste av bebyggelsen ligger sør på øya. Her finner en tidligere industribygg, sjøhus som er under oppussing eller som er fint restaurerte. I et av sjøhusene var trebåtene som blir brukt under kapproingen på 17. mai. Det er Indre kai som står for det arrangementet og som derfor holder båtene i stand. Mange av båtene som kommer fra steder langs kysten nord i landet får et malingsstrøk og stell hvert år. Båtene har vært liv båter på skip, men for 30 år siden gikk disse ut av bruk.

Vi går forbi det flotte sveitserhuset som turistforeningen restaurerer, i dag er det folk i «Indre kai» sitt hus så vi får komme inn på en liten omvisning. Den ene delen er fra 1600-tallet og her har det vært gjestgiveri noen sier også at det en gang i tiden var bordell her!

Huset er flott vedlikeholdt og mye i bruk av foreningen.

Denne turen langs kaien sør på øya kalles «stripå».

Deretter gikk turen nordover mot Tonjer fyr. Vi så spor etter sauer overalt i det kuperte landskapet.

Og bare sjøen skilte oss fra fyret helt på nordspissen av øya.

Før vi dro hjem fikk vi besøke det som hadde vært skolestua på øya, men som var lagt ned i 1959. Den tilhører alle som bor på øya og man er ferd med å sette den i stand.

Det vokser masse vendelrot på øya, og den sprer en fin blomsterduft over landskapet.  Vi så også mange blåvinger og andre sommerfugler på veien ut mot fyret.

Kjekt å bli kjent i nærmiljøet. Blir spennende å se hva Haugesund kommune kan få til her ute om ikke så lang tid, avslutter Hagen.