Ber folk tenke seg om før de kjøper reptiler – Hnytt

Siste:

Ber folk tenke seg om før de kjøper reptiler

TORVASTAD: Mange har anskaffet seg reptiler som kjæledyr etter at det ble lov for snart ett år siden. Daglig leder i Haugaland Zoo, Bernt Kai Velde mener det er bekymringsfullt hvor liten kontroll det er over disse.

 – Det er ingen som kan gå og kontrollere hvordan de dyrene har det. Det er jo det som kan være et problem, sier Velde.

 Dyreparksjefen mener det er spesielt utfordrende å forstå seg på helsen til reptilene.

 – Du ser jo ikke på en reptil om den er dårlig på samme måte som du gjør med en hund eller en katt. Det kan se ut som den ligger og koser seg, men det er det ikke sikkert den gjør. Dette er vanskelig å ha kontroll over hjemme på gutterommet, sier Bernt Kai Velde.

 Velde oppfordrer de som vurderer innkjøp av reptil å tenke seg godt om og prate med noen som kan reptilhold.

Se videoreportasje øverst i saken.