Hva skal du i sommer? – Hnytt

Siste:

Hva skal du i sommer?
Hva skal du i sommer?

Hva skal du i sommer?

Vi har spurt en rekke lokale profiler om deres sommerplaner.

Bjørn Andre Widvey 

Bjørn André Widvey

Seniorkonsulent i Skeivt arkiv ved Universitetet i Bergen og tidigere TV Haugaland-journalist

Hva skal du i sommer?
– Jeg skal jobbe frem til midten av juli. Så blir det hele tre ferieturer; Frankrike med venner en uke, 30-årsdag med en kompis i New York og så 20-årsreunion i London for klassen på college der. Hadde graduation i 1998.

Beste sommerminne?
– Beste sommerminne er å ikke måtte noe, og når eneste planen for dagen var å bade i Haugavågen på Torvastad.

Ingen sommer uten..
– Venner! Har dem spredt overalt. Det er ofte bare om sommeren vi rekker å møtes.

 

Christiane Lessa  

Christiane Lessa

Avaldsnes-trener

Hva skal du i sommer?
– Jeg skal til USA hvor jeg i to uker skal tilbringe tid sammen med familie og venner.

Beste sommerminne?
– Det må være i 2017 da jeg tilbrakte tre måneder i Rio de Janeiro i Brasil hvor jeg fikk være sammen med flere av mine barndomsvenner, mamma og min bror som jeg har bodd borte fra de siste 18 årene.

Ingen sommer uten..
– Stranden!


Kristine Ørjansen 

Kristine Ørjansen

Fitnessutøver

Hva skal du i sommer?
– Jeg skal jobbe en del siden jeg er sommervikar på en omsorgsbolig,men jeg har fri to uker med ungene så det blir enten bobiltur eller en sydentur. Kommer an på om jeg vinner i lotto.

Beste sommerminne?
– Det må være da jeg var cirka syv år gammel og var på ferie på hytta til «Moster og de» i Odda. Her rant vi bare på stumpen (bare ungene vel å merke) nedover en elv med glatte fjell. Det var akkurat som en vannsklie. Underholdningen var å se pappa da han måtte tømme utedoen og løp mens han brakk seg. Priceless!

Ingen sommer uten..
– Bikiniskille, fregner og en kald en i steikende sol.


Marte Knutsen 

Marte Knutsen

Markedskoordinator Åkrehamn Vekst

Hva skal du i sommer?
– I sommer skal jeg være hjemme mesteparten av tiden. Jeg har utsatt ferien til september, så jeg jobber hele juli. Jeg skal en helg til Oslo i juli for å besøke en venninne. Vi skal se VM-finalen på Kontraskjæret, bade og harryhandle i Sverige. Og så skal jeg og samboeren til Haaheim gård på Tysnes en helg i august. Jeg har også en plan om at vi skal være på hytta en del for å fiske og sette krabbeteiner. Krabbe er noe av det beste jeg får.

Ditt beste sommerminne?

– De gangene det var fint vær da jeg var liten og vi kunne tilbringe hele dagen på «sandane». Mormor bodde rett ved stranden, så da hadde vi base der. Mamma hadde med to kjølebager med mat og drikke pluss håndklær og stoler, kudos. Det eneste målet for dagen var at jeg og pappa skulle svømme ut til den gule bøyen og tilbake. Norsk sommer er nydelig.

Ingen sommer uten..
– Bading. Uansett temperatur. Er det som sommer, så må en bade.


Knut Andre Vikshåland 

Knut Andre Vikshåland

Kunstner

Hva skal du i sommer?
– Planene for sommeren er først å gjøre meg ferdig med en del oppdrag før jeg drar til Karmøy for å slappe av og dra ut å fiske med min far. Jeg skal også snekre på låven hvor jeg har mitt atelier og jobbe med noen mindre formater i oljemaling. Det er godt å være hjemme. Det gir en god ro til å «leke» i sitt barndomslandskap.

Hva er ditt beste sommerminne ?
– Et vanskelig spørsmål det er så mange; Bade i fiskedammer i Visnes, leke i skogen ved flyplassen, dra på fisketur, svømme på Åkrasanden og gå på dumpen (den gamle søppelplassen) for å finne rare ting som min mor kastet igjen. Jeg husker også endene og hønene mine som fikk kyllinger og andunger om sommeren.

Ingen sommer uten..
– Fisketur med pappa, drikke kaffe på haugen med mamma og pappa og sitte under treet mitt og tenke på hvem jeg er når jeg en dag er gammel. Det er i de små tingene man finner mest glede, ro og «flow». Det å bare være til og stresse ned.


Brit Lise Steinkjellå 

Brit Lise Steinkjellå

Banksjef, SpareBank 1 SR-Bank

Hva skal du i sommer?
–  I sommer blir det Norgesferie etter innfallsmetoden sammen med mannen min Frank. Ingen konkrete planer, men Besseggen og Galdhøpiggen står på ønskelisten. Vi kjører der hvor været er best og planlegger kun på kort sikt.

Beste sommerminne?
– Ingen konkrete minner som er best, men sommeren er best for meg når den er uten for mye planer. Våkne uten klokke, spise når jeg er sulten, drikke når jeg er tørst og bade når jeg er varm. Noen gode bøker hører også ferien til. Det er perfekt ferie for meg.

Ingen sommer uten..
– Familie og venner


Gunvar Mjølhus 

Gunvar Mjølhus

«The Beast»-grunlegger

Hva skal du i sommer?
– En tur til Bulgaria med familien og en snartur nedom Dyreparken i Kristiansand.

Beste sommerminne?
– Sommeren 1997! Tidenes sommer, bodde på stranden fra morgen til kveld. Her spilte vi volleyball, kjørte vannski og moped (TS) og hørte MMMbop på radioen. Det var tider!

Ingen sommer uten..
– Unger som leter etter krabber i fjæra.


Anne Kristin Helgeland 

Anne Kristin Helgeland
John Arve Hveding
Jan Olav Sørlie

Daglig leder Næringshagen Rogaland Ressurssenter)

Hva skal du i sommer?
– Årets sommerferie gleder jeg meg ekstra til – i år skal vi nemlig feriere på hytta vi nylig kjøpte ved Ålfjorden i Sveio. Den skal overtas om ei uke, og jeg gleder meg til å feriere med familien og kjæresten. Håper på finvær, bading, fiskelykke og storinnrykk av venner og familie, det er alltid koselig.

Hva er ditt beste sommerminne?
– Mange av de beste minnene er nettopp fra fine sommerdager, enten i nærområdet eller på feriereise. Har reist mye opp gjennom årene, og om jeg skal trekke frem en spesiell sommerferie, så må det være turen til Kenya og Tanzania, med safari i Masai Mara, tur til Kilimanjaro og snorkling på Zanzibar.  Det var en flott opplevelse og et minne for livet.

Ingen sommer uten..
– Bading, jordbær og Sildajazz.

 

John Arve Hveding

Kultursjef Karmøy kommune

Hva skal du i sommer?
– Har sen ferie, men har ikke lagt planer for hele sommeren. Før jeg tar ferie blir det noen lokale festivaler og litt arbeid i hagen. Første helgen i ferien skal jeg i bryllup til min niese. Feriereisen med familien er lagt til Spania i to uker. Den siste ferieuken skal jeg overvære NM-veka i Stavangerregionen.

Beste sommerminne?
– Har mange gode sommerminner, alt fra campingturer da jeg var liten til opplevelser/reiser med egen familie, men en måned i Spania med familien når ungene var små skiller seg ut.

Ingen sommer uten..
– Grilling med familie og venner og lange kvelder på terrassen.

 

Jan Olav Sørlie

Personalleder Solstein AS 

Hva skal du i sommer?
– I sommer blir det tur til Sør cup med luftmadrass, sovepose og Kopervik ILs gutter 13 lag i fotball. Som vanlig blir det også familie tur til Alfaz del pi i Spania.

Beste sommerminne?
– Hver sommer i barndommen tilbrakte jeg stor deler av ferien med bestemor, onkel, tante og søskenbarn på Holten gård i Sogn og Fjordane. Gårdbruker Onkel Sigmund var barndommens helt, og bonde var drømmeyrket helt til jeg innså at min styrke ikke var praktisk arbeid.

Ingen sommer uten..
– Langstekt lammelår og potetmos på restauranten Malloll i Altea la Vella i Spania.

 

Mads Pedersen

Musiker

Hva skal du i sommer?
– En tur til Sørlandet og en tur til Danmark, samt på en hel del spillejobber

Beste sommerminne?
– Utallige somre på Sørlandet. Deiligste sted å være i Norge om sommeren.

Ingen sommer uten..
– Musikk og litt sol innimellom.

Mads Pedersen