Sevland har Norges 8. beste skolekorps – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Sevland Skulekorps
Arkivfoto: Sevland Skulekorps

Sevland har Norges 8. beste skolekorps

- Det er poppis å være med i korpset, sier Ingvill Sjo Fagerland.

KULTUR: Sevland Skulekorps er det 8. beste i hele Norge. Det er klart etter helgens NM i Bergen som samlet 8.000 musikanter og drillere.

Musikantene fra Sevland stilte for første gang opp i 1. divisjon brass etter opprykket og viste at de hører hjemme i øverste liga.

– Det var en flott opplevelse selv om vi ikke hadde den aller beste fremførelsen, sier dirigent Svein Henry Robertsen til Karmøynytt.

Han forteller at det er første gang de deltar i 1. divisjon i NM, og at nivået dermed er utrolig høyt.

– Forventningene våre er å prøve å komme så nært de andre korpsene som mulig. Vi har ikke sjans til å vinne,  Vi har dermed prøvd å bare gjøre en god presentasjon, fortalte han etter lørdagens konkurranse.

Spente musikere klar for NM. Foto: Privat

– Vi har jobbet voldsomt hardt

For noen år siden hadde Sevland Skulekorps bare fem musikanter, og havnet på siste plass i 4. divisjon. I dag var det hele 31 musikanter som deltok under Norgesmesterskapet, i en alder fra ni til 19 år.

– Det ligger mye arbeid bak denne utviklingen. Vi har jobbet voldsomt hardt, og det har bare gått oppover. Barna har vært målrettet og utrolig engasjerte, sier Robertsen.

Dirigenten forteller at han hele veien har fokusert på at barna skal få oppleve spilleglede, utfordringer og mestringsfølelse.

– Det har vært kjempe kjekt å sett denne utviklingen. Det er det jeg har prøvd på hele tiden, at de bare skal bli bedre og bedre. Og det har de blitt til de grader, sier han.

By mot land

Av de åtte korpsene som deltok i øverste divisjon var det korps fra Hordaland som dekket de øverste fem plasseringene på resultatlistene. Dirigenten forteller at disse kommer fra skoler med opp til 1.000 elever og et langt større grunnlag for rekruttering.

– Det blir derfor ekstra imponerende at en skole med 120 elever kan konkurrere mot de store bydelskolene på dette nivået, sier han.

Fornøyd

Også korpsleder, Ingvill Sjo Fagerland er fornøyd med utviklingen og resultatet i Bergen.

– Det har vært en fantastisk helg og mye som har skjedd hele tiden. Resultatet er en bekreftelse på at vi er i rett divisjon, sier hun.

Med NM gjennomført og solid rekruttering ser hun lyst på fremtiden for skolekorpset.

– Det er blitt poppis å være med i korpset. Vi har mange aspiranter og det ser ut til at pågangen er stor fra høsten av også.

Sevland Skulekorps har i tillegg til medlemmer fra hjembygden også musikanter fra Veavågen og Skudeneshavn.