– Her kjempet min far for livet – Hnytt

Siste:

– Her kjempet min far for livet

For 90 år siden gikk fiskekutteren "Warrior" av Vedavågen på grunn på Flatmøy mellom Feøy og Torvastad i en voldsom februarorkan. Bjarne Stornes (80) sin far og onkel var blant de tre som overlevde grunnstøtingen med det farlige skjæret.

KARMØY: Det var åtte mann om bord da mannskapet måtte avbryte fisket på sirahavet og forsøke å komme seg inn til Haugesund. I farvannet mellom Feøy og Karmøy ble de imidlertid innhyllet i en voldsom haglbyge som gjorde at sikten var tilnærmet null. Det endte med at fiskekutteren braste inn i svaberget på lille Flatmøy.

– Det var veldig kaldt og båten som kjapt ble malt til pinneved utgjorde også en trussel for mannskapet som klamret seg fast til skjæret, forteller Bjarne Stornes.

Hør mer om den dramatiske historien i videovinduet over.