Ville takke nei til jobb: – Jeg skal jo dø likevel – Hnytt

Siste:

Nadia Serine Jemli/Iris Elin Ullvang

Ville takke nei til jobb: – Jeg skal jo dø likevel

De to journaliststudentene lå og solte seg på stranda, da det plutselig gikk opp for dem hva kunne bli tema for det avsluttende hovedprosjektet deres. Overdreven soling og faren for føflekkreft. Som case valgte de dama som hadde kjent det på kroppen, og som kunne snakke om det.

KRISTIANSAND/HAUGESUND: Nadia Serine Jemli og Iris Elin Ullvang går i disse dager og venter på vurderingen av hovedprosjektet sitt. Etter at de bestemte seg for å skrive om konsekvensene av overdreven soling, hadde de fire uker på seg til å fullføre. Da de landet på Karin Berndtsson som case, gikk ting litt av seg selv.

– Det var helt nydelig. Hun var så åpen og veldig lett å intervjue, oppfølgingsspørsmålene kom helt av seg selv. Vi hadde mye råmateriale vi egentlig kunne tenkt oss å bruke, men vi måtte klippe det ned, sier Nadia Serine Jemli, som denne uka er hjemme i Haugesund etter endte journaliststudier ved Mediehøgskolen Gimlekollen.

Hun og medstudent Iris Elin Ullvang fra Tysvær lå og solte seg på Bystranda i Kristiansand, da de fikk en ny ide til hovedprosjektet. Ide nummer en hadde nemlig ikke latt seg gjennomføre.

– Det hadde vært så mye fint vær, og den dagen hadde vi ikke solkrem på. Det var da det gikk opp for oss at det kunne bli en sak.

Her kan du se studentenes hovedprosjekt: Ville takke nei til jobb: – Jeg skal jo dø likevel

Karin Berndtsson fikk føflekkreft

De snakket med flere personer om kreft, soling og solkrem, men det var Karin Berndtsson utsagn som gikk til topps som overskrift. Til studentene forteller hun om dagen hun fikk vite at hun hadde fått kreft:

– Jeg sitter på jobb og har det så kjekt, og ler meg nesten i hjel med en kollega. Jeg glemmer det aldri. Det er så skjørt fra glede til noe negativt.

Før hun fikk vite at hun hadde fått kreft hadde hun avtalt et jobbintervju, men følte plutselig at hun lurte arbeidsgiveren.

– Jeg skulle på jobbintervju, og da var jeg veldig pigg når jeg våknet. Så pigg at jeg vasket gulvene først, men jeg tenkte at «jeg må ringe og avlyse intervjuet, fordi jeg skal jo dø likevel», forteller hun.

I vinduet over kan du se studentenes video.