UniSea med «All time high» - lykkes med internasjonal satsing – Hnytt

Siste:

 Kurt Roar Vilhelmsen fra Sevland har de siste årene opplevd et internasjonalt gjennombrudd med det Skudenes-baserte selskapet Unisea.
Kurt Roar Vilhelmsen fra Sevland har de siste årene opplevd et internasjonalt gjennombrudd med det Skudenes-baserte selskapet Unisea.

UniSea med «All time high» – lykkes med internasjonal satsing

– Vår endringshastighet sammenlignet med konkurrentene våre er betydelig bedre, noe jeg mener er et konkurransefortrinn, sier administrerende direktør Kurt Roar Vilhelmsen.

SKUDENESHAVN:  Den internasjonale satsingen til software-selskapet UniSea har båret frukter.

Med nye kontrakter i blant annet Kina, Singapore og USA er 28 lokale arbeidsplasser sikret ved kontoret i Skudeneshavn.

– Jeg er stolt av at vi gjør dette fra Skudenes, sier administrerende direktør Kurt Roar Vilhelmsen i UniSea.

I disse dager jobbes det på fullt med å oppgradere og tilpasse kontorene i Ankerbygget i Skudeneshavn der programvare-selskapet flytter inn i august. Her skal det lages skreddersydd software til offshore-båter og tankskip verden over. Og herfra får de ansatte hver sine cellekontorer i et moderne miljø der alt er lagt til rette for at man skal trives og gjøre en god jobb.

God posisjon

21 år er gått siden UniSea ble etablert som en del av Karmøy Skipsconsult AS. Siden den gang har selskapet som har satset på programvarer for den maritime næringen opplevd både brottsjø og vind i seilene. I en tid med særlige utfordringer i offshoremarkedet har selskapet lykkes med å sikre kontrakter i nye markeder og ved å skreddersy digitale løsninger som effektiviserer driften av skipene.

– Grunnen til at vi lykkes er at de ser at de var nødt til å gjøre endringer. Rederiene var avhengig av å komme i gang med digitaliseringsprosessene sine. Unisea har løsninger som passer godt i tøffe tider og var godt posisjonert til å kunne gjøre noe med dette, forteller Vilhelmsen.

Kurt Roar Vilhelmsen ved forsyningsbasen som rederiet Edison Chouest Offshore eier
i Louisiana

Gjennombrudd

Selskapet har i alle år jobbet mot internasjonale markeder, men har i følge Vilhelmsen de siste årene opplevd et internasjonalt gjennombrudd. Han trekker blant annet frem to store avtaler i USA der selskapet jobber med Edison Chouest Offshore i Louisiana som med sine 250 skip er verdens nest største offshore-rederi, og GulfMark Offshore i Houston med over 70 skip.

Sten for sten

Selv om UniSea nå har flere ansatte enn noen gang er Vilhelmsen opptatt av at veksten ikke skal gå for fort unna. Målet er bygge sten for sten i samarbeid med nåværende og kommende kunder.

– Jeg er veldig opptatt av at på tross av at vi har vekst ute, så skal vi alltid ha fokus og ta vare på eksisterende kunder og utvikle oss sammen med dem. Et eksempel på dette er utvikling av flere nye løsninger sammen med Solstad her lokalt. Det er det ingen «pangvekst», understreker sevlandsbuen. 

I august flytter Unisea inn i topp moderne kontorlokaler i Ankerbygget i Skudeneshavn.

 

Konkurransefortrinn

Han er ikke i tvil om at plasseringen av hovedkontoret i Skudeneshavn er rett satsing for selskapet som jobber i et omfattende internasjonalt marked. Å outsource til lavkostland har aldri vært tema.

– Jeg får jevnlig henvendelser fra selskaper som selger outsourcing-tjenester. Det er mange som gjør dette og lykkes. Men jeg har en ønske å ha lokal-norsk arbeidskraft og har tro på at det fremdeles kan være den beste butikken om man gjør ting på rett måte, sier han.

– Vår endringshastighet sammenlignet med konkurrentene våre er betydelig bedre, noe jeg mener er et konkurransefortrinn. Vi må fortsette å være så drivende god som vi kan, slik at kostnadene ved å være i Norge veies opp med å lage de beste løsningene. Det føler jeg at vi lykkes med, sier han.

Når kontoret i Skudenehavn er ferdig renovert vil 27 av de ansatte være plassert i bygget, mens en av medarbeiderne har adresse i Ålesund.

I mai inngikk Unisea partnerskap med Global Maritime for å digitalisere verifiseringsprosesser globalt. Partene karaktieriserer løsningene som en «game-changer» for bransjen. Fra Høyre:
Dag Leo Emblemsvåg, Department Manager Marine & DP, Kurt Roar Vilhelmsen, Unisea og Helge Hydle, Norway Regional Manager. Foto: Privat

Hovedeier

Nylig be det klart at Vilhelmsen har kjøpt seg opp i selskapet til 56 prosent av aksjene og dermed blir han hovedaksjonær i selskapet som ble etablert i 1997 sammen med Bjørn Thomassen og en utvikler.

– Dette er noe jeg brenner for. Det har vært babyen min siden vi startet og det var en naturlig endring som både selger og kjøper er fornøyd med, sier han.

Fra samarbeidspartnere til kollegaer. Kjell Jakobsen (t.h) sitt designfirma er kjøpt opp av UniSea og Kurt Roar Vilhelmsen.

– Unisea er en fantastisk familie 

Unisea spisser satsingen på design og kjøpte nylig opp selskapet til Kjell Jakobsen. Nordlendingen som er bosatt på Åkra er godt fornøyd med å bli en fast del av selskapet.

I nærmere ti år har Kjell Jakobsen levert design til Unisea sine digitale løsninger. Nå har Jakobsen solgt selskapet sitt til samarbeidspartneren og skal jobbe på heltid fra kontoret i Skudeneshavn.

– UniSea er en fantastisk familie – familie du ikke visste at du hadde, sier Jakobsen.

Viktig

Han legger ikke skjul på at arbeidsmiljøet han har opplevd i bedriften har hatt stor betydning for at han valgte å takke ja til muligheten.

Administrerende direktør, Kurt Roar Vilhelmsen er godt fornøyd med at det langvarige samarbeidet har resultert i fast forhold.

– Jeg har brukt mer og mer penger på godt design. Ting vi lager skal se bra ut og gi en god brukeropplevelse. Da var det naturlig for meg å bruke Kjell. Han har gjort en veldig god jobb for oss i mange år og da var dette en naturlig utvikling og neste steg, sier han.

Kjent design

Kjell Jakobsen har i tillegg til å designe software-løsninger også laget flere design-utrykk på Haugalandet. Blant disse er logoen til Haugaland Kraft og den nye profilen til Karmøy kino.