Solstein investerer 45 millioner i nybygg og vaskeri – Hnytt

Siste:

SPRETTET KAKA: Stig Størkersen, som stod for det første spadestikket i vinter, fulgte opp med å skjære det første kakestykket på kranselaget.
SPRETTET KAKA: Stig Størkersen, som stod for det første spadestikket i vinter, fulgte opp med å skjære det første kakestykket på kranselaget.
Karen Hesseberg

Solstein investerer 45 millioner i nybygg og vaskeri

De toppet det tradisjonelle kranselaget og kalte det kransekakelag, de ansatte på Solstein. Og det var på sin plass. For det første feiret de at det nye bygget nå er under tak, for det andre var det dagen for den årlige sommerfesten.

KARMØY: Like før jul kan de ansatte på treavdelingen flytte inn i det nye bygget på vestsiden av det eksisterende. Og en stund etter jul skal et flunkende nytt vaskeri åpne i dagens bygg.

Nybygget ligger tett på Solstein og skal med sine 1300 kvm huse de to treavdelingene, som i dag er inne på Solstein og på Hydro. I annen etasje skal det leies ut til kommunen.

– Det blir et himla stort bygg, så det blir litt annerledes, sier Vidar Flotve Birkeland, som blir på sin faste plass på maskinavdelingen.

I dag feiret han og resten av arbeidsstokken på 125 at første pulje går på ferie i morgen med en bedre lunsj. Det tette taket ble ikke feiret med kransekake, men to marsipankaker, som var så pent pyntet at det nesten gjorde vondt å sprette dem. Men Stig Størkersen fra treavdelingen, som stod for det første spadestikket på det nye bygget i vinteren, åpnet kaka med stø hånd.

– Dette er en kindereggdag, – vi har kranselag på Solstein, vi feirer at bygget vårt er tett og vi har sommerfest for de ansatte, sier en strålende fornøyd daglig leder, Ole Egil Flotve.

– Dessuten er det ikke hver dag det gjøres slike investeringer, dette er en god boost for regionen.

En viktig investering for Solstein

Vaskerier får cirka 500 kvm der treavdelingen er i dag. Prislappen for vaskeriet og nybygget blir på 45 millioner kroner.

– Vi er godt i gang med planleggingen, og skal bygge et topp moderne, økonomisk fornuftig og et økologisk vaskeri. Det blir et voldsomt stort løft for Solstein, men vi har heldigvis en god kunde på plass. Vi skal vaske for Karmøy kommune. Det er stabilt og forutsigbart i mange år, og bidrar til at vi kan gjøre denne investeringen, sier Flotve.

– Blir det flere arbeidsplasser med dette?

– Vi får ikke flere arbeidsplasser for de som trenger tilrettelagt arbeid, i forhold til avtalen med NAV blir det ikke flere plasser i overskuelig framtid. Men samtidig får vi kanskje muligheten likevel til å gi flere et tilbud. Og det som virkelig er positivt med å få et vaskeri er først og fremst at de som jobber på Solstein nå får ennå flere muligheter til å prøve seg selv ut.

NYBYGGET REISER SEG: I dag feiret de tett tak. Foto: Olav Andre Hansen