– Hun var heldig som ble funnet av mannen sin – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

– Hun var heldig som ble funnet av mannen sin

Gunn Haaland ble funnet av mannen sin etter å ha ligget halvannen time på badegulvet uten å kunne røre seg. Hvert minutt teller i kampen for å redde flest mulig hjerneceller etter et hjerneslag, og hun var heldig som ble funnet i tide til å få blodproppoppløsende behandling. Eller plumbo, som Gunn selv kaller det.

HAUGESUND/SKUDENESHAVN: Gunn Haaland har reist hjem etter en vellykket behandling på Haugesund sjukehus. Takket være rask behandling, er hun nå kommet langt på bedringens veg. Optimisten kan ennå ikke lese eller skrive som hun gjorde før hjerneslaget, men løser Donald-kryss med kulepenn for å trene opp hjernen.

– Overmot kalles det, ler hun med sin sedvanlige, sjarmerende selvironi.

Les også: – Nå skal jeg øve meg på å bli meg selv igjen

Piotr Burzynsky, overlege i nevrologi ved Helse Fonna, karakteriserer henne som heldig som ble funnet av mannen, som straks skjønte alvoret. Det er nemlig ikke alle som kommer inn i tide til å få trombolyse, noen fordi de rett og slett overser symptomene. Noen ganger er symptomene også vage, eller forbigående, som en nummenhet eller en liten lammelse. Men her skal en ikke vente og håpe at det går over.

– Kjenner du på dette, eller får du de klassiske symptomene som problemer med å prate, smile eller løfte armene, ring 113 med en gang! 

Møt Gunn Haaland i videoen over.

Fikk du med deg denne: Kjartan fikk hjerneslag som 47-åring