Jakter årets første poeng i «Foppall Direkte» – Hnytt

Siste:

FORTVILER: Alain Mbonimpa og Vea har fått en marerittstart på sesongen etter opprykket fra 5. divisjon. Her i kamp mot FKH 2, som vant enkelt 7-0 i Storhall Karmøy forrige måned.
Kent Olsen

Jakter årets første poeng i «Foppall Direkte»

Poengløse Vea møter et Skjold-lag som har skuffet stort i årets 4. divisjon.

FOTBALL: Det har ikke vært mye å juble for verken på Vea eller i Grinde denne sesongen. Vea er fortsatt poengløse etter opprykket fra 5. divisjon, mens Skjold har skuffet stort under ledelse av Tor Martin Hegrenes.

Torsdag kveld møtes lagene til dyst i Tysvær, en kamp som direktesendes i «Foppall Direkte» både på TV Haugaland og hnytt.no.

Skjold vant sist borte mot Hana, og ønsker å bygge videre på trepoengeren i sørfylket og vinne for andre kamp på rad for første gang i 2018.

– Den var veldig viktig, og gir selvtillit inn mot kampen i morgen. Den var viktig på alle mulige måter, egentlig, sier Skjold-trener Hegrenes, som nok neppe hadde sett for seg at morgendagens kamp skulle bli en kamp mellom to bunnlag i den lokale 4. divisjonsavdelingen.

(Saken fortsetter under bildet)

FORTSATT IKKE VUNNET HJEMME: Jonas Risanger (t.v.) og Marco Passera i kamp om ballen med Koperviks Bjarte Halvorsen, som trakk det lengste strået og vant 2-1 i april. (Foto: Kent Olsen)

– Er dette en kamp dere skal vinne?

– Det er farlig å si på forhånd, men tabellsituasjonen tilsier jo det. 

Fortsatt optimisme på Vea 

Om Skjolds tabellplassering har forbløffet mange, er det ikke like overraskende at Vea har slitt i bunnen av 4. divisjonstabellen. Likevel er null poeng i midten av juni alarmerende, selv om Vea-trener David Rasmussen på langt nær har gitt opp.

– Det er fortsatt mange kamper igjen. Vi har en bra spillergruppe, som ser framover hele tiden. Vi har tatt små steg og vist at vi kan hamle opp med lagene i toppen. 

Rasmussen forventer en vanskelig kamp mot Tor Martin Hegrenes og Skjold, som står med åtte poeng på ti kamper.

– En tøff kamp mot et godt organisert Skjold-lag, som har en kompetent og god trener i Tor Martin. Vi håper på en god opplevelse og at vi starter poengfangsten.

Dramaet på Åsebøen

For halvannen uke siden ble det høydramatisk da Vea gjestet Åsebøen og Kopervik. Sabbene spilte en god 1. omgang og ledet lenge, men tapte til slutt etter en mildt sagt omdiskutert avgjørelse av dommeren, hvor en avslutning som trolig aldri passerte målstreken ble godkjent.

LES OGSÅ: Høydramatisk da Kopervik snudde mot Vea

I tumultene i etterkant ble samtidig midtstopper Leon Ånensen utvist for dytting av en linjemann. Den oppførselen fikk sevlandsbuen fire kampers karantene for.

– Typisk for et lag i motgang?

– Det er vi ferdig med og noe jeg ikke gidder å diskutere lenger, sier Rasmussen.

– Nå ser vi fremover mot neste kamp, sier Vea-treneren som selv spilte mot Kopervik og er inne i sin første sesong som trener.

(Saken fortsetter under bildet)

AMPER STEMNING PÅ ÅSEBØEN: Vea skjønte lite av både målet og Leon Ånensens røde kort mot Kopervik. (Foto: Kent Olsen)

Kollapset etter imponerende cupresultater

Før alvoret i 4. divisjon var i gang, viste Skjold tendenser det luktet øvre halvdel og vel så det av. Divisjonskollegaene Åkra, som leder avdelingen suverent, og Hinna ble knust i cupen. Trener Tor Martin Hegrenes peker på ulike faktorer som har ført til nedturen.

– Det går på dyktighet, men vi har også kommet inn på et dårlig spor. Vi har skuslet vekk målsjanser, sluppet inn enkle mål og fått dommeravgjørelser imot. Spesielt hjemme har vi rotet vekk en del poeng, og vi har sittet i garderoben etterpå og følt at vi burde vunnet kamper. For hvert poengtap har det blitt vanskeligere å komme tilbake på rett spor. 

Til tross for 12. plass og at Tysvær-laget kun er to poeng foran Hundvåg, som ligger på kvalik og ikke kunne stille lag mot Åkra i helga, vet mannen med en fortid i FKH og Vard, samt damelagene til Avaldsnes og Haugar, at han rår over et mannskap som kan klatre på tabellen.

– Vi har som intensjon å få avstand til bunnstriden, men det er ikke umulig å komme på øvre halvdel, understreker Hegrenes.

Fravær hos begge lag

Mens Vea må klare seg uten nevnte Leon Ånensen, i tillegg til Aiman Nadar (også suspensjon), Lars-Georg Reinlund Sæther og Ruben Langåker, gjør eksamenstid at Tor Martin Hegrenes må klare seg uten viktige Skjold-brikker.

– Vi skulle absolutt hatt de med, men jeg har valgt å gi Marco Passera, Jonas Staurland og Håvard Hovland fri. Derfor må vi gjøre noen endringer fra kampen mot Hana, avslutter Hegrenes, som også må klare seg uten langtidsskadde Haakon Kvia.

PS! Kampen har avspark kl. 19.00, med studio en halvtime tidligere i «Foppall Direkte». Der får programleder Knut Netland med seg gjester som tidligere FKH-spiller, nå Sarpsborg 08, Bjørn Inge Utvik og Veas mest omtalte den siste tiden, Leon Ånensen.