Tysvær kommunestyret ber om utsettelse av hovedbrannstasjonen – Hnytt

Siste:

Sigmund Lier, ordfører i Tysvær. Arkivfoto
Sigmund Lier, ordfører i Tysvær. Arkivfoto

Tysvær kommunestyret ber om utsettelse av hovedbrannstasjonen

BRANNSAMARBEID: Rabalderet rundt plasseringen av en eventuell hovedbrannstasjon har den siste uken eskalert i styrke. Etter at Haugesund varslet at de kom til å trekke seg ut av det nye brannikset har det blitt jobbet på flere fronter for å forsøke å lande en løsning som alle kan godta.

En av dem som har forsøkt å finne en løsning er Tysværordfører Sigmund Lier. Han lanserte fredag et forslag om å utsettelse av plasseringen rundt en hovedbrannstasjon. Under kveldens formannskapsmøte fikk han et enstemmig formannskap i ryggen.

I fellesforslaget som ble lagt frem ber kommuen representantskapet om å legge plasseringen av en hovedbrannstasjon død for en periode. Forslaget tar til ordet for å usette diskusjonen rundt en hovedbrannstasjon frem til høsten 2020 i påvente av en økonomisk utredning knyttet til etableringen av en hovedbrannstasjon og en bistasjon.

Vedtaket forutsetter at de andre eierkommunene gjør det samme vedtaket.