Nå skjer det ting i Haraldsvang – Hnytt

Siste:

OMKLEDNINGSROM: I dag ble det nye omkledningsrommet heist på plass.
OMKLEDNINGSROM: I dag ble det nye omkledningsrommet heist på plass.
Øystein Merkesvik

Nå skjer det ting i Haraldsvang

I Park- og friluftsseksjonen  har de forståelse for folk reagerer på ugras i bed, og kvister og trevelt i Haraldsvang. Men kommunen har forståelige unnskyldninger for etterslepet, pluss oppgraderinger på gang.

HAUGESUND: Faktisk skjer det ting samme dag vi ringer til kommunen, for å sjekke om de ikke har fått med seg at ugraset, i motsetning til plener og planter, slett ikke fikk seg en knekk i tørkeperioden.

– Joda, vi vet det, men vi har ventet på en ny fancy steamer som skal være effektiv mot ugras. Vi får nemlig ikke lov å bruke sprøytemidler lenger, men denne tar knekken på det med vann på rundt 100 grader, sier Vegard Forberg, avdelingsleder i Park- og friluftsseksjonen.

Steameren har vært veldig forsinket, men nå har den akkurat hatt sin jomfrutur på Rådhusplassen.

– Vi hadde håpet den kom før, men nå er vi i gang og rydder i bed og midtrabatter.

Haraldsvang oppgraderes

I dag monteres det nye omkledningsrommet Barnas bystyre vedtok å sette opp ved stupetårnet. Vegen sørover fra tårnet skal også utbedres nå.

– Vegen skal bli bredere, og vi skal få satt opp lyspullerter. Dessuten skal vi legge på ny sand i strandområdet, sier avdelingslederen.

Et nytt toalettbygg er også godkjent. Det blir satt opp like nord for lekeplassen.

– Ja, der er planene klare, så det kommer etter hvert.

Trevelt, kvister og morkne stubber har han også merket seg, uten å kunne gjøre noe med det foreløpig.

– Tørken har vært et problem, det har rett og slett vært brannfarlig å bruke utstyret vårt for å sage. Vi har ikke kunnet jobbe i skogen før det har kommet nedbør. Så det er flere problemstillinger.

Likevel innrømmer Forberg at de ikke klarer å komme rundt på egen hånd. De har bare ikke nok folk. Da en rekke trær veltet i Djupadalen, leide de inn eksterne til å rydde.

– Det er det er jo på en måte et generelt problem med vedlikeholdet, vi har et visst antall personer, men enda mer som skal vedlikeholdes. Så vi må ha prioriteringer.

Men folk kan gjerne ta kontakt og komme med tips og ønsker om de ser noe som burde vært gjort.

– Vi kan ikke være overalt til enhver tid, så tips fra beboere hjelper oss til å ta tak i ting.