Jesper Saltvik-Pedersen tildelt «Karmøyfiskaren» – Hnytt

Siste:

Jesper sikret seier nummer to av to mulige torsdag. Her fra Paralympics i Sør-Korea i 2018.
Jesper sikret seier nummer to av to mulige torsdag. Her fra Paralympics i Sør-Korea i 2018.
Arkivfoto: Kent Olsen

Jesper Saltvik-Pedersen tildelt «Karmøyfiskaren»

Hedersprisene står i kø for karmøyalpinisten.

KARMØY: Etter at han kjørte ned til gull i Paralympics i Sør-Korea i vinter har hedersbevisningene stått i kø for sitski-kjører Jesper Saltvik Pedersen fra Åkra på Karmøy. Forrige helg mottok han Norges idrettsforbund sin gullmedalje for sin innsats både i verdenscupen og i Paralympics. Mandag ble han utnevnt til «Karmøyfiskaren» av Skudnes & Aakra sparebank.

Prisen deles ut til personer, organisasjoner eller grupper som har markedsført Karmøy utad på en positiv måte.

Årets jury har begrunnet tildelingen på følgende måte:

«Jesper har allerede på tross av sine bare 19 år markert seg sterkt i mediebildet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette særlig ved sist vinter å vinne gull og bronse i henholdsvis storslalåm og superkombinasjonen under de paralympiske vinterlekene i Sør Korea 2018. Dette er Karmøys første OL gullmedalje og det i en vinteridrett. En fantastisk prestasjon og de som kjenner litt til Jesper vet hvilken enorm innsats og treningsmengde som ligger bak disse resultatene.

Jesper har på tross av sitt handikap aldri sett på det å delta på linje med andre i idrett og aktiviteter som et problem, kun utfordringer som er til for å løses. I tillegg til sitteski har Jesper drevet med håndball, fotball, friidrett osv. Han prøvde sitteski første gang som toåring og har kjørt uten ledsager helt fra han var seks år gammel.

Jesper debuterte internasjonalt første gang i november 2013 og vant sitt første internasjonale renn i mars 2016, et IPCAS –#8211; renn i Obersaxen i Sveits. I tillegg fikk han samme året en andre plass i verdenscupen i Kuhtai i desember 2016. I 2017/18 sesongen har pallplassene blitt flere både i europacupen og i verdenscupen og sist med gull og bronse i OL nå i mars 2018.   

Juryen takker Jesper og foreldre, familie og øvrig støtteapparat, for alt arbeid og innsats som er lagt ned for å nå disse resultatene, og ikke minst for å markedsføre Karmøy på en så fantastisk god måte.»   

Årets utdeling er den 27. i rekken. Prisen er på 50 000 kroner og en statuett og diplom. Statuetten er en miniutgave av ”Mann i båt”, av billedhoggeren Svein Magnus Håvardstein. Originalen står i Åkrehamn sentrum.

Tidligere prisvinnere inkluderer blant andre Leif Ove Andsnes, Jostein Grindhaug, Karmøy kulturskole, John Rullestad, Slogmåkane og Solstein.