Det omfattende innbruddsraidet på Haugalandet: I dag starter rettssaken – Hnytt

Siste:

OVERVÅKNINGSKAMERAER: I desember 2015 frigav politiet videoer i håp om å få inn tips.
OVERVÅKNINGSKAMERAER: I desember 2015 frigav politiet videoer i håp om å få inn tips.
Bilde fra privat overvåkningskamera

Det omfattende innbruddsraidet på Haugalandet: I dag starter rettssaken

I dag starter rettssaken mot den 31 år gamle marokkaneren som er siktet for et metodisk innbruddsraid på Haugalandet. Innbruddene skapte frykt vinteren 2015, da gjerningsmannen tok seg inn i flere hus der familier lå og sov.

31-åringen ble til slutt pågrepet etter en større politiaksjon i Etnefjellene med flere hundeekvipasjer og 20 politifolk. Politiaksjonen gikk over til en redningsaksjon da marokkaneren hoppet i elva i Fjæra. Etter dette har han sittet i det norske fengselet i Nederland. I dag starter rettssaken.

– Han står tiltalt for rundt 100 straffbare forhold, der de fleste er grove innbruddstyverier i Bergen, på Haugalandet og i Buskerud, sier aktor Anne Maria Haarr til NRK.

Fra før er han dømt for rundt 50 innbrudd, hovedsakelig i Hordaland og Rogaland. Han startet innbruddskarrieren sin i Norge tidlig på 2000-tallet.

– Jeg er ganske sikker på at vi får en domfellelse på de fleste tiltalepunktene. Det er straffeskjerpende når noen gang på gang gjentar denne type kriminalitet, så jeg kommer til å be om en streng straff, sier Haarr til NRK.

31-åringen har flere ganger stukket av fra politiet, også i forbindelse med rettsak og fengslingsmøte, så denne gangen har aktor bedt om ekstra sikkerhetstiltak.