Over 200 personer gikk Karmøymarsjen – Hnytt

Siste:

Søstrene Gro Larsen Hovden og Jorunn Larsen Stueland.
Søstrene Gro Larsen Hovden og Jorunn Larsen Stueland.
Hanne Bottolfsen Dahl

Over 200 personer gikk Karmøymarsjen

211 personer hadde i år møtt opp for å få med seg den årlige turmarsjen, som i år ble arrangert for 30. gang av Skudenes Fjellag. Turen gikk fra Kopervik til Skudeneshavn, og er på rundt 20 kilometer lang.

KARMØY: – Vi er veldig fornøyd med at så mange har deltatt. Vi hadde kanskje håpet på litt flere, men vi vet at mange var med på «The Beast» i går, og sikkert var litt slitne i dag, sier Mille Heggland Ytterøy i Skudenes Fjellag.

Hun har sammen med Astrid Fagerland og Elisabeth Naley Sørensen hatt ansvar for å registrere alle som startet å gå ved Karmøyhallen, og passet på at alle var kommet seg trygt til mål i Skudeneshavn.

Turen gikk over Søre Sålefjell, Burmavegen, Røyningsbu og til Skudehallen i Skudeneshavn. Underveis var det flere stasjoner med drikke og frukt. Og da man kom frem til Røyningsbu var det mulig å kjøpe lapper og pølser i brød.

– Det har gått knirkefritt, ingen store problemer. Det var noen som slet litt med skiltingen, der de gikk litt feil, så det skal vi se nærmere på til neste år, sier Fagerland.

Astrid Fagerland, Mille Heggland Ytterøy og Elisabeth Naley Sørensen.

For de fleste tar turen rundt seks til syv timer, men for noen gikk det litt raskere enn det.

– Det var en mann fra Haugesund som kom inn etter bare rundt to timer, så der har det gått fort, sier Ytterøy.

Det var også blitt satt opp buss fra Skudeneshavn for de som hadde satt fra seg bilen ved Karmøyhallen. Denne gikk klokken 15:00 og 16:30. 

– Vakker natur

Søstrene fra Skudeneshavn, Gro Larsen Hovden og Jorunn Larsen Stueland, var de siste som kom frem til mål. De forteller at det har vært en fin tur med vakker natur. 

– Det var en veldig fin tur, og veldig kjekt å se at så mange andre også går. Vi fikk også opp motivasjonen når vi kom frem til de ulike drikkestasjonene. Været var også perfekt, litt vind og overskyet, sier Stueland.

– Langs hele turen så vi fin myrull som vokste i myrene, sier Stueland. Foto: Jorunn Larsen Stueland.

I år var hennes femte gang hun gikk, og fikk dermed en bronsepokal da hun kom frem i mål. 

– Jeg har gått en halv gang tidligere, men i år fullførte jeg. Akkurat nå kjennes det ikke så bra, men det kommer seg nok til i morgen, sier Hovden og ler. 

– Jeg kommer nok til å gå til neste år også, legger hun til.