May Kristin og Kurt ble første brudepar viet av Karmøy-ordføreren  – Hnytt

Siste:

Hanne Bottolfsen Dahl

May Kristin og Kurt ble første brudepar viet av Karmøy-ordføreren 

May Kristin Ytreland og Kurt Einarsen giftet seg lørdag ettermiddag i Sjøhuset på Mannes. Der var det ordfører i Karmøy kommune, Jarle Nilsen, som stod for vielsen for første gang.

KARMØY: – Dette er en stor dag for brudeparet og familiene. Denne dagen har en stor betydning for resten av livet deres. Det var en stor ære å få lov til å ta del i den, sier Nilsen. 

– Jeg gleder meg til flere vielser fremover, legger han til og smiler. 

Vigselsmyndigheten for borgerlige vielser ble 1. januar i år overført fra domstolene til kommunene. Til nå har Karmøy kommune holdt 16 vielser.

– De fleste som har blitt gift borgerlig i regi av Karmøy kommune velger å ha vielsen i vigselrommet, som vi har på rådhuset. Men dette paret ønsket å gjøre det her på Sjøhuset, en plass de begge har god kjennskap til. Så i forhold til deres ønsker synes vi det var helt rett å holde vielsen her, sier Nilsen. 

Ordfører i Karmøy kommune, Jarle Nilsen. Foto: Hanne Bottolfsen Dahl

Gav hverandre sitt ja

May Kristin Ytreland og Kurt Einarsen ble forlovet 6. mars i 2015. I dag var endelig dagen kommet der de kunne gi hverandre sitt ja, og det foran ordføreren i kommunen. 

– Jeg synes det er helt fantastisk å nå være gift med Kurt. Og det var helt topp å bli viet av Jarle Nilsen, sier Ytreland og smiler. 

– Han er veldig profesjonell og flink på alle måter. Han stiller opp for alle, og er et unikum av et menneske. Flere ordførere har mye å lære av han, legger Einarsen til. 

May Kristin Ytreland og Kurt Einarsen. Foto: Hanne Bottolfsen Dahl

Det var på Sjøhuset for fire år siden brudeparet først møtte hverandre.

– Dette er jo en kjempe fine plass, og vi må støtte opp om de lokale her. Nå fortsetter vi bryllupsfesten her med middag, kaker og mye god drikke, sier Einarsen.

– I tillegg kommer Bent Stølås for å spille musikk for oss, sier Ytreland.