Brede glis og jubel på Karmøylekene – Hnytt

Siste:

Ordfører Jarle Nilsen var til stede under Karmøylekene.
Ordfører Jarle Nilsen var til stede under Karmøylekene.
Bilde 1 av 18
Anne Ferkingstad fra Karmøy Røde Kors omsorg ønsket velkommen.
Anne Ferkingstad fra Karmøy Røde Kors omsorg ønsket velkommen.
Bilde 2 av 18
Bilde 3 av 18
Flaggborg og innmarsj.
Flaggborg og innmarsj.
Bilde 4 av 18
Bilde 5 av 18
Bilde 6 av 18
Bilde 7 av 18
Bilde 8 av 18
Bilde 9 av 18
Bilde 10 av 18
Bilde 11 av 18
Bilde 12 av 18
Kopervik skolekorps spilte "Ja, vi elsker".
Kopervik skolekorps spilte "Ja, vi elsker".
Bilde 13 av 18
Tor prøver seg på pilkast.
Tor prøver seg på pilkast.
Bilde 14 av 18
High five!
High five!
Bilde 15 av 18
Kristin Skeie fra Sandeid deltok på Karmøylekene for første gang.
Kristin Skeie fra Sandeid deltok på Karmøylekene for første gang.
Bilde 16 av 18
Knut Reidar Andersen gliste bredt da han fikk ballen oppi bøtta.
Knut Reidar Andersen gliste bredt da han fikk ballen oppi bøtta.
Bilde 17 av 18
Daniel Knutsen fra Skjold var også med for første gang. – Kjekt, sier han.
Daniel Knutsen fra Skjold var også med for første gang. – Kjekt, sier han.
Bilde 18 av 18

Brede glis og jubel på Karmøylekene

Karmøylekene har blitt så stort at de i år måtte flytte arrangementet fra Utgarden til Åsebøen stadion.

KOPERVIK: For 31 år siden tok Kirsten Gunderstad fra Sevland initiativ til Karmøylekene. Arrangementet er rettet mot personer som har en fysisk eller psykisk utviklingshemming. Torsdag var litt over 100 deltakere samlet på Åsebøen stadion i strålende sol.

– Dette er et arrangment for utviklingshemmede i hele nordfylket. I år har vi flyttet oss fra Utgarden til Åsebøen, for vi ble rett og slett for store for Utgarden. Her på Åsebøen er det mer rom for oss, og det ser ut som det er et bra alternativ ikke minst med tanke på sikkerhet, forteller Anne Ferkingstad i Karmøy Røde Kors omsorg.

Hun blir rørt når hun får spørsmål om viktigheten av et slikt arrangement.

– Det er like rørende hvert år. Det er mange av de samme som kommer år etter år, og mange gleder seg et helt år i forveien. De gleder seg til lekene, medaljene, grillmaten og utdelingen av premier. På slutten av dagen danser vi også, så alt er en fest på Karmøylekene.


– Flott arrangement

Dagen startet med flaggborg og innmarsj etterfulgt av offisiell åpning med tale av ordfører Jarle Nilsen.

– Dette synes jeg er et fantastisk flott arrangement. Karmøylekene er et godt og innarbeidet arrangement med gode rutiner. Her er det masse flotte aktiviteter som er tilrettelagt for den ulike utøveren, så det viktigste her er å kjempe mot seg selv og ha det kjekt sammen.

– Hvordan har møtet med deltakerne vært?

– Jeg har hatt gleden av å treffe mange av dem før, så noen av deltakerne har jeg som gode venner som jeg treffer ofte. Jeg ser hvor mye dette arrangementet betyr for dem og hvor mye de har gledet seg til denne dagen. Ikke minst ser vi hvor stor pris de setter på medaljene de får. Dette er et supert arrangement som jeg håper vi kan videreføre i mange år.

Deltakere fra Karmøy, Vindafjord og Tysvær kommune var representert under årets arrangement. Etter den offisielle åpning ble det satt i gang med turløype og småposter for de som ikke hadde mulighet til å gå. Deretter ble det stafett, grilling, dans og premieutdeling.