750 timer dugnadsarbeid unnagjort – Hnytt

Siste:

John Ola Utvik — Bilde 1 av 4
SKRYTER AV DUGNADSGJENGEN : Pastor i Karmøy frikirke, Lars Øystein Folkedal
SKRYTER AV DUGNADSGJENGEN : Pastor i Karmøy frikirke, Lars Øystein Folkedal
Kristine Skogland — Bilde 2 av 4
John Ola Utvik — Bilde 3 av 4
John Ola Utvik — Bilde 4 av 4

750 timer dugnadsarbeid unnagjort

I forrige uke ble ”Godhet” arrangert for første gang på Nord-Karmøy. Med mange oppdrag og enda flere arbeidere, ble det et vellykket prosjekt.

NORD_KARMØY: –Spiriten i dugnadsgjengen har vært helt fantastisk. Det har stilt opp over 100 personer som har hjulpet til med forskjellige ting. Jeg kan ikke få skrytt nok av alle som har vært med å bidra til at denne uken ble helt super, sier pastor i Karmøy frikirke, Lars Øystein Folkedal.

Godhetsfestivalen startet opp i 2006, arrangert av IMI kirken. I dag er det menigheter over hele landet som arrangerer Godhet. Godhet bygger på å gjøre noe godt for andre mennesker i lokalsamfunnet.

Både store og små oppdrag

Godhet Nord-Karmøy arrangeres av Avaldsnes menighet, Torvastad menighet og Karmøy Frikirke.

–Til sammen har det vært over 100 personer som har deltatt på dugnadsarbeidet. Totalt har vi arbeidet omtrent 750 timer i løpet av disse dagene. Det har også vært både ungdom og barn som har bidratt, det synes jeg var veldig fint å se, sier Folkedal.

Totalt var det 30 oppdrag de skulle utføre i løpet av fire dager.

–I løpet av uken fikk vi også ander forespørsler som vi måtte takke nei til på grunn av kapasiteten. Vi ønsker ikke å starte på prosjekter som vi ikke kan fullføre. De som fikk et nei fra oss i år vil jeg anbefale at gir oss tidlig beskjed neste år, sier Folkedal.

Oppdrag som Godhet gjennomfører er blant annet hagearbeid, maling og rydding. Oppdrag som krever fagkompetanse blir ikke utført.

–Det har i hovedsak blitt malingsoppdrag og hagearbeid som klipping av hekk. Hos den ene personen fylte vi opp hele fem tilhengerlass med grener, sier Folkedal.

–Vi får også små oppdrag som ikke er like krevende. Her en dagen var vi hos en eldre dame hvor vi hjalp henne med å henge opp en rullegardin, legger Folkedal til.

Folk trenger hjelpen

I løpet av uken er det mange som har fått hjelp til ulike oppdrag de selv ikke klarer å gjennomføre.

–Det er forskjellige grunner til at folk trenger vår hjelp. Alt fra økonomiske forutsetninger til fysiske utfordringer. Flere av de vi har besøkt bor alene, og har kanskje et tyngre arbeid som skal bli gjort, noe som personen ikke hadde klart selv.

Hvordan har reaksjonene fra de som får hjelp vært?

–Folk har veldig ulike reaksjoner. Flere har begynt å gråte allerede når vi kommer å hilser på dem, fordi de er så takknemlige. Andre holder seg litt i bakgrunnen når vi kommer hjem til dem. Det kan kanskje bli litt mye akkurat der og da, sier Folkedal.

–Vi ser at alle de vi har hjulpet i år, virkelig har trengt vår hjelp