Nå kan du ringe fra Sandbekken – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

Nå kan du ringe fra Sandbekken

I dag har Tysvær kommune overtatt en ny basestasjon på Solbergnuten som gir mobildekning og bredbånd for Sandbekken område og deler av Hesjadalen.

TYSVÆR: –Det er en stor dag for oss i Tysvær, å kunne tilby god dekning og bedre beredskap i dette området der vi har både leirskole og friområder, sier plansjef Lina Christine Olsen.

–Vi har et samfunn der alt foregår på mobil. Denne digitaliseringen som foregår er viktig for unger som skal gjøre lekser, folk som skal betale regninger og nødetatene. Det er en nødvendighet for samfunnet at det skal fungere i dag. At det er mobildekning og bredbånd, sier Olsen.

Tidligere har det vært dårlig dekning i området, Sandbekken. Ingen telefonoperatører har hatt nett som rekker ut til området.

–Nå kan folk i området forvente veldig god 4G dekning med høye hastigheter. Og mange kan være på nett samtidig uten problemer, sier prosjektleder i Telia, Erik Kværnmo.

–Det har vært veldig enkelt å samarbeide med Tysvær kommune. Det har vært ryddig og de har forholdt seg til offentlig anskaffelses regler. De har svart på våre spørsmål og vært raske i byggesøknader. De altså lagt til rette for at dette skulle gå så fort som mulig, sier Kværnmo.

Se video over.