Håper bystyret i Haugesund snur – Hnytt

Siste:

Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen. Arkivfoto
Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen. Arkivfoto

Håper bystyret i Haugesund snur

For seks dager siden var representantskapet i det interkommunale brannsamarbeidet enige om bygging av hovedbrannstasjon på Raglamyr. I dag kom nyheten om at formannskapet i Haugesund setter avtalen til side og trekker seg ut av det interkommunale selskapet.

Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen trodde knapt sine egne ører da vedtaket kom i ettermiddag.

– Jeg må si at jeg er voldsomt overrasket over at de kom med forslaget og at de har gjort et enstemmig vedtak, sier Nilsen til Hnytt.

Han viser til at det senest fredag forrige uke var enstemmig enighet i representantskapet, der også Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn gav sin fulle tilslutning etter en intens debatt.

Nilsen håper at bystyret i Haugesund endrer vedtaket, men sier til Hnytt at Karmøy uansett er parat til å samarbeide med de øvrige eierne.

Holder fast på Raglamyr

Ordføreren i Karmøy sier at han ikke kommer til å ta initiativ til å overtale nabokommunen om å endre standpunkt, og har heller ingen planer om å gå bort fra Karmøy kommunes vedtak om at hovedbrannstasjonen skal ligge på Raglamyr.

– Nå har vi snakket sammen så mange ganger og hatt lange møter der vi har blitt helt enig. Om det dukker opp nye momenter eller ny argumentasjon så er det viktig for alle å få ta del i dette. men da må disse ta initiativ til nye samtaler, sier han.

I følge Jarle Nilsen er det ikke planlagt at IKS-samarbeidet skal være tema i kommunestyret og det ekstraordinære formannskapet i Karmøy den 18 juni.