Kenneth reddet to menn fra sjøen – Hnytt

Siste:

Kenneth Nordbø var med på å reddet livene til to som havnet på sjøen utenfor Sandve tirsdag.

Kenneth reddet to menn fra sjøen

Kenneth Nordbø var en sentral brikke i redningsaksjonen da en båt forliste ved Jarstein fyr og to personer havnet i sjøen.

SANDVE: Politiet fikk melding om hendelsen tirsdag klokken 11.05 og sendte et redningshelikopter til stedet.

– Jeg var tilfeldigvis nede på kaien for å sjekke til en flåte. Da fikk jeg en henvendelse fra en dame som var bekymret. Hun hadde fått en telefon om en båt som hadde sendt ut nødsignal ute ved Jarstein. Hun spurte om jeg kunne ta en tur ut med båten. Så klart sa jeg ja til det, forteller Nordbø.

Han fikk med seg en annen person som var på kaien, og de kjørte ut for å lete.

De fikk etter hvert en henvendelse fra Kystradio sør om at helikopteret hadde funnet to personer i sjøen.

– De hadde litt problemer med å få vinsje de opp i helikopteret, og spurte om vi kunne hjelpe med å plukke dem opp, forteller Nordbø videre.

De satte kursen mot helikopteret og fant til slutt de to som var havnet på sjøen.

– Da vi nærmest oss så vi de to i sjøen og seig oss bort og fikk tatt dem inn i båten. Jeg hadde et par ulltepper som kom godt til nytte og et håndkle som de fikk tørke seg med, sier Nordbø, som har blitt fortalt av dem at båten sank ganske fort.

– Hva tenkte du oppi det hele?

– Jeg kjente dem jo, så det var ikke noe kjekt å tenke på, sier Nordbø, før han tar seg en liten pause.

– Det var ikke sikkert vi hadde funnet dem. Det er slike ting som skjer langs hele norskekysten. Det er ikke alltid det går like godt, så jeg er voldsomt glad for at det gikk så bra som det gikk, sier han videre.

Lettet

Det var en stor lettelse da han så at personene han så var i god form og godt humør.

– De var glade for å få hjelp og takknemlige, slik som alle sjøfolk er, sier han, og fortsetter:

– Det gikk utrolig kjapt. Det var to helikoptre på plass. Redningstjenesten gjorde en kjempejobb. Det var Redningstjenesten og helikopteret som lokaliserte dem. Flere andre båter var også med i søket.

– Du var med på å redde to liv. Hvordan føles det?

– Det er jo fantastisk. Det kan ikke være noe finere å være med på enn det å berge folk. Heldigvis gikk det godt denne gangen. Det er den beste følelsen en kan ha det å hjelpe andre og berge andre, avslutter Nordbø.