Finværet øker sommersalget – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

Finværet øker sommersalget

Etter en usedvanlig fin start på sommeren, har salget rundt sommervarer økt. Butikkene håper det vil fortsette.

HAUGESUND: –De som handler ønsker å få båten raskest mulig. I går solgte jeg en båt som allerede skal levers i dag. Nå bestiller vi om vi kan få det innen kort tid. Vi har båten og motorer på lager, så her er det bare til å jobbe, sier Stian Røgenes, daglig leder på Haugaland båtsenter AS.

Det er ikke bare båter det selges godt av i det fine været. På Hageland har salget av hagemøbler og andre tilbehør vært varene som selger best.

–Det har vært en del salg på hagemøbler og ikke minst tilbehør som solsenger, parasoller og vanning. Det er toppsesong på hagemøbler, og etter to år hvor sommeren har regnet vekk merker vi en økning i år, sier butikksjef på Hageland Karmsund, Asle Serigstad.

På klesbutikken Windsor i Haraldsgata begynner de å bli tomme for flere sommervarer.

–Jeg har nesten ikke shortser igjen, og sommerkjoler skulle jeg hatt mye mer av. Det har vært helt kanonbra, sier Bodil Sjursen, daglig leder på dameavdelingen på Windsor.

–Det er ikke sånn som dette hver sommer. Folk liker å handle vår og sommerklær, det er alltid de beste månedene i sentrum og da storkoser vi oss, legger hun til.

Se hele videoen over.