Jesper hedret av skiforbundet – Hnytt

Siste:

Fra venstre: Sverre K. Seeberg, Jesper Saltvik Pedersen og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund
Fra venstre: Sverre K. Seeberg, Jesper Saltvik Pedersen og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund

Jesper hedret av skiforbundet

Jesper Saltvik Pedersen ble lørdag hedret av skiforbundet under Skitinget i Stavanger.

ALPINT: Den 18 år gamle sitski-alpinisten har lagt bak seg en formidabel sesong med totalseier i verdenscupen, i tillegg til at han stakk av med seieren i ytterligere tre av verdenscupene. Han tok også gull og bronse under under årets Paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea i mars.

– Det er nok en kjekk bevis på at jeg har jobbet bra denne sesongen. Det er flott at de følger med på hva jeg gjør og det ble et flott punktum for fjorårets sesong, sier Saltvik Pedersen, som allerede er godt i gang med treningen frem mot neste års VM i Sveits.

– Det blir en litt annerledes inngang til sesongen. Jeg går fra å være en ung gutt som kan angripe til å være en utøver som må forsvare titler, forklarer OL- og verdenscupvinneren.

Hedersbevisningskomiteen i Skiforbundet delte ut to plaketter, sju gullmedaljer og én pokal under Skitinget i helga. Saltveit Pedersen fikk tildelt NSFs gullmedalje.

I følge statuttene kan gullmedaljen tildeles utøvere som har oppnådd fremragende resultater i internasjonale og i nasjonale konkurranser og personer som på en spesiell måte har fremhevet seg i arbeid for norsk skiidrett. Personer som tildeles gullmedaljen mottar samtidig NSFs diplom og jakkemerke i sølv.

Komiteen består av Sverre K. Seeberg (leder), Per Ottesen, Johan Baumann og Erik Røste. Øistein Lunde er komiteens sekretær.