Slik kan du lage rosa «champagne» – Hnytt

Siste:

Slik kan du lage rosa «champagne»

Den er ikke laget i Champagne-distriktet, men på Sandve.  Og ikke trenger du å la bilen stå etter å ha drukket et glass heller. Det vil si, du kan kanskje vente et par minutter før du setter deg bak rattet.

KARMØY: Vi snakker nemlig om vannkefiren til Margit Vea, den uovertrufne tørstedrikken i disse dager. Det synes i alle fall Vea selv, og hun er jo mer enn middels opptatt av hva vi tyller i oss.

Vannkefiren lages på mystisk vis, ved hjelp av gjærsopp og bakterier. Det er her forsiktigheten med promillen kommer inn. Som kjent kan selv et glass kefir gi utslag på en promillekontroll, om en blir stoppet rett etter å ha tømt i oss glasset. Men det klarer en nok lett å snakke seg ut av. Vannkefiren skal nemlig ha egenskaper som gjør oss både til bedre sjåfører og mennesker.

– Vi får alt for lite av slike mikroorganismer, så dette er bra for oss, sier matentusiasten, og byr på et glass.

– Er det ikke godt da?

Vil du lage din vannkefir, sjekk hvordan i videoen over. Eller meld deg på dagskurset i fermentering som Margit Vea arrangerer på lørdag.