Lanserte byvandringsappen Tilbakeblikk i Skudeneshavn – Hnytt

Siste:

Lanserte byvandringsappen Tilbakeblikk i Skudeneshavn

Gjennom 11 filmer skal en få innblikk i Skudeneshavns skikkelser og deres historier.

SKUDENES: Med ambisjoner om en levende historieformidling attraksjoner i Karmøy har kommunen vært med og utviklet appen Tilbakeblikk som fikk sin lansering i Skudeneshavn onsdag.

– Det er veldig kjekt at den er lansert, og vi føler at den ble slik vi hadde håpet at den skulle bli, forteller Camilla Vandvik, som har vært prosjektleder sammen med Ane Steingildra Alvestad.

– Vi er jo spente på hvordan den bli opplevd og mottatt av folk. Vi håper det blir kjekt og at vi får mulighet til å videreutvikle konseptet til andre steder i Karmøy, forteller Alvestad.

Appen gjør at historien til Skudeneshavn blir tilgjengelig gjennom hele året, men prosjektlederne er likevel opptatte av at den ikke skal erstatte opplevelsen av å gå gjennom Søragadå.

– Det skal være et tilskudd slik at en ikke skal gå gjennom Søragadå med hodet i mobilen. Det kan oppleves fra start til slutt eller ta et punkt her og et der. Du må ikke begynne på nummer én, forklarer Alvestad.

Ane Steingildra Alvestad og Camilla Vandvik har vært prosjektledere.

– Et kjempeflott tiltak

Ordfører Jarle Nilsen fikk æren av å klippe den røde snoren som markerte lanseringen av appen, og han har stor tro på at det blir en suksess.

– Jeg synes det er et kjempeflott tiltak og det er en prioritering fra Karmøy kommune om å bli en heldigitalisert kommune. Målsettingen er at vi skal klare det innen 2020, så det er et godt skritt i den retningen, sier Nilsen.

Selv fikk han testet appen etter lanseringen – uten problemer.

– For det første så var den enkel og grei å laste ned. Det setter jeg pris på som ikke er så voldsom på disse digitale tingene. Den er lett å finne utav og den er både på norsk og engelsk, så den passer for de aller fleste av oss, sier Nilsen videre.

Appen er produsert av Utviklerne AS.

Les mer i neste ukes utgave av Karmøynytt.