God morgen Haugesund – Hnytt

Siste:

Tor Nilssen — Bilde 1 av 7
Bilde 2 av 7
Bilde 3 av 7
Bilde 4 av 7
Bilde 5 av 7
Bilde 6 av 7
Tor Nilssen — Bilde 7 av 7

God morgen Haugesund

Sola skinner og flaggene vaier over byen. Og vinden blåser, sånn at brannmannen som heiste flagget på Haraldshaugen fikk en liten tåre i øyet.

HAUGESUND: Eller var han kan hende litt rørt. I alle fall blir mange av oss nordmenn, som kan være så praktiske resten av året, litt mer patriotiske og varme om hjertet når vi ser barnetogene, alle flaggene og feiringen som ingen andre gjør helt likt oss.

Flaggene har vi heist på nasjonaldagen siden 17. mai 1836, det året Stortinget arrangerte 17. mai-fest for første gang, til minne om grunnloven vi fikk i 1814. I morges var det Jan Egil Ørke fra Haugesund brannvesen son heiste flaggene på Haraldshaugen.

Gratulerer med dagen!