Disse skal åpne bygdesamlingen på Vea – Hnytt

Siste:

Her er noen av aspirantene som skal få vise seg frem på 17. mai. Neste år spiller de forhåpentligvis i toget.
Her er noen av aspirantene som skal få vise seg frem på 17. mai. Neste år spiller de forhåpentligvis i toget.

Disse skal åpne bygdesamlingen på Vea

I høst ble det startet opp aspirantopplæring i håp om å få korpset opp å gå igjen på Vea. På nasjonaldagen skal de 27 aspirantene åpne bygdesamlingen i Storhall Karmøy. Neste år spiller de forhåpentligvis i toget.
VEAVÅGEN: – Det har vært ganske kjekt. Det som har vært kjekkest, har vært å lære noter. Jeg kunne ingenting fra før, forteller Cornelia Didriksen. 

Hun er en av 27 aspirantspirer som i høst startet på aspirantopplæring. Selv om Vedavågen skolekorps aldri har blitt lagt ned, har det vært inaktivt i mange år. Derfor ønsket korpset å starte opp aspirantopplæring i samarbeid med Bente Slettli Bårdsen i Karmøy kulturskole.

– Før bygdesamlingen skal vi spille tre sanger. Det blir både kjekt og litt skummelt, sier Helene Kristoffersen Liknes.

– Og neste år spiller dere kanskje i toget?

– Ja, det blir veldig spennende. Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt også, for jeg er redd jeg skal spille feil, sier hun.

Stine Marie Medhaug (t.v.) og Anita Didriksen fra underholdningskomiteen og Torbjørn Karlsen fra hovedkomiteen.


Skal underholde

Et annet stort høydepunkt under 17. mai-feiringen på Vea er kveldsunderholdningen. Tradisjonen har i mange år vært at det er sjuendeklassingene som har ansvaret for dette.

– Dette er noe vi har holdt på med i alle år. Vi hadde det også da vi var små, sier Stine Marie Medhaug som sitter i underholdningskomiteen.

– Hva kan publikum forvente seg?

– Jeg tror de er ganske «pottetette». Jeg har selv unger med, og jeg merker at de er hemmelighetsfulle og vil ikke si så mye. En dag merket jeg at det var to solstoler som var forsvunnet fra garasjen, kommer det fra Torbjørn Karlsen som er leder i hovedkomiteen.

– Hehe! Vi vil ikke røpe for mye, men TV Haugaland har jo hatt noen reportasjer om et lyskryss. Så vi prøver å fange opp aktuelle saker og drar inn kjente personer fra Vea. Det blir også parodier. Mye «lått og løye», sier Anita Didriksen i underholdningskomiteen.

48 elever er med og bidrar under kveldsunderholdningen, både på og bak scenen. Didriksen benytter anledningen til skryte av elevene. 

– De har vært kjempeflinke, tålmodige og kreative. Det første vi gjorde da vi startet å øve i februar var å dele elevene opp i grupper. Der fikk elevene komme med forslag. Allerede var det noen som hadde øvd inn et nummer. Så de har fått komme med innspill underveis. Dette er noe ungene ser frem til når det er deres tur til å stå for underholdningen.

Noen av sjuendeklassingene som står for 17. mai-underholdningen på kvelden. Her under mandagens øving.


Arrangerer festen sammen

17. mai-feiringen starter med flaggheis på skoleplassen. Deretter blir det kransepålegging før oppstilling til barnetog. Etter barnetoget er det gudstjeneste i flerbrukshallen i Storhall Karmøy. Drillshow, leker og fotballkamp står på programmet etterpå. Etter bygdesamlingen og folketoget er det klart for 17. mai-fest i flerbrukshallen, noe som er nytt i år.

– Det er første gang Bedehuset og Klippen arrangerer dette sammen i Storhall Karmøy. Det blir utrolig spennende. Tradisjonelt sett har de feiret hver for seg. De fleste håper at dette blir en kjempesuksess, og vi har store forventninger til at dette blir bra, sier Torbjørn Karlsen. 

Hvert år er det foreldrene til elevene i sjuendeklasse som har ansvaret for 17. mai-feiringen. 68 foreldre er i år fordelt rundt i de forskjellige komiteene. 

– Innsatsviljen skal det ikke stå på. I tillegg til 17. mai-komiteene er det behov for en del frivillig innsats fra både idrettslag og Storhall Karmøy for å få dette til. Dugnadsviljen er stor på dette området også, sier han.