17. mai-stemning på KVOS – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 12
Bilde 2 av 12
Bilde 3 av 12
Bilde 4 av 12
Bilde 5 av 12
Bilde 6 av 12
Bilde 7 av 12
Bilde 8 av 12
Bilde 9 av 12
Bilde 10 av 12
Bilde 11 av 12
Bilde 12 av 12

17. mai-stemning på KVOS

Nasjonaldagen ble prøvefeiret med over 400 deltakere fra blant annet KVOS, barnehager, skole, korps og drill tirsdag.

17. MAI: Over 400 deltakere møtte opp for å dra i gang en prøvefeiring av 17. mai utenfor KVOS (Karmøy voksenopplæringssenter) på Bygnes.

Mange i toget har aldri feiret Norges nasjonaldag før, og det er nettopp derfor prøvefeiringen blir arrangert, i år for 12. gang.

– Dette er for å gi dem en liten forsmak på hva som venter dem på selve nasjonaldagen. For mange er det første gang de feiret 17. Mai og de vet ikke så mye om hva dette går ut på, forteller rektor Kari Eliassen Hauge.

I strålende vær fikk de fremmøtte synge nasjonalsangen og gå i tog fra KVOS til Kopervik skole, så tilbake.

– Vi nordmenn har ikke mange slike dager i året der vi går ut og er i feststemning og menger oss med alle andre. Vi er som regel litt familiære og holder oss for oss selv, men på denne dagen er det viktig at alle deltar i fellesskapet, forklarer Hauge videre.

Rektoren satte pris på at de fikk besøk fra tidligere elever som tok permisjon for å være til stede, og alle andre oppmøtte.

– Vi synes det er kjekt at vi har andre skoler og barnehager og samarbeidspartnere med oss som bidrar til å gjøre denne dagen så vellykket, avslutter Hauge.