Vinter og vår og gode vibber på fjellet – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 2
Bilde 2 av 2

Vinter og vår og gode vibber på fjellet

Fjellet var ikke fullt, men det var festivalen på Haukeliseter i helga. Og det er noe å sette kryss i taket for, når temperaturen tippet 20 nede ved kysten.

VINJE: Med 115 deltakere og en utsolgt festival, stod forventningsfulle deltakere på torsdagen klare for å delta på tidenes første Haukeliseter Fjellfestival, en festival og møteplass for turinteresserte.

– Den Norske Turistforening feirer 150 år i år, så vi ville invitere til en skikkelig fest. Dette ble en sosial og hyggelig langhelg for alle skiinteresserte, hvor det ble arrangert både toppturer og bortover-turer på ulike nivåer, konkurranser, foredrag og konserter sier Marcus Andersson, prosjekt- og markedsansvarlig på Haukeliseter fjellstue i en pressemelding.

Fjellene rundt Haukeliseter Fjellstue fyltes med turfolk og gledeshyl, og turansvarlig under helgen, Håkon Aarthun, til vanlig resepsjonssjef, mener det i løpet av helgen har vært over 250 turdeltakere på de forskjellige turene som har blitt arrangert.

– Det er utrolig gøy at oppmøtet har vært så stort, og så det er at folk som driver med vidt forskjellige ting i hverdagen kan samles rundt en felles interesse og nyte fjellene sammen.

– Det var god stemning hele veien, folk koste seg enten de sov i telt eller brudesuiten. Jeg er overhodet ikke den mest stødige personen hverken opp eller ned på ski, men jeg har hatt to dager med mitt livs beste nedkjøringer. Også så sykt digg med lange lunsjer i sola og lave skuldre både opp og ned, sier en av de fornøyde deltakerne, Kristine Berge.

Skiproffen Anders Backe og ekspedisjonsjenta Amy Mir holdt foredrag og inspirerte festivaldeltakerne. Og ingen festival med respekt for seg selv uten konserter, og med artister som Andreas Våge og Daniel Kvammen trio på scenen ble det stemning og litt dansing om kvelden.

– Det har gått over alle forventninger. Nå lader vi opp til enda en langhelg med både 17. mai og pinse hvor Haukeliseter Fjellstue fylles med folk som ønsker å nyte på det siste utav vinteren, sier Andersson.