Feiret tett bygg med kranselag – Hnytt

Siste:

Tirsdag var det tid for kranselag på Oasen Storsenter. Her var alle arbeiderne fra Kruse Smith og underleverandører til stede. Det var også prosjektledelsen til Kruse Smith og representanter fra senterkontoret ved Oasen Storsenter.
Tirsdag var det tid for kranselag på Oasen Storsenter. Her var alle arbeiderne fra Kruse Smith og underleverandører til stede. Det var også prosjektledelsen til Kruse Smith og representanter fra senterkontoret ved Oasen Storsenter.
Bilde 1 av 7
Senterleder ved Oasen Storsenter, Dag Einar Solberg, under kranselaget. Han forteller at alt er i rute og at de holder ved åpningsdato torsdag 11. oktober.
Senterleder ved Oasen Storsenter, Dag Einar Solberg, under kranselaget. Han forteller at alt er i rute og at de holder ved åpningsdato torsdag 11. oktober.
Bilde 2 av 7
Bilde 3 av 7
Bilde 4 av 7
Bilde 5 av 7
Bilde 6 av 7
Bilde 7 av 7

Feiret tett bygg med kranselag

Nybygget til Oasen Storsenter er nå tett. Dette ble tirsdag feiret med kranselag hvor pizza sto på menyen. Samtidig kunne senterleder Dag Einar Solberg røpe nok en kjede som skal inn på senteret.

NORHEIM: Tirsdag var det klart for kranselag for å markere at nybygget er tett. Senterleder Dag Einar Solberg er fornøyd med at bygget begynner å ta form.

– Det er veldig gøy å se at det blir en realitet og at det tar form. Dette er noe vi har jobbet med i ti år, forteller han.

Nå gjenstår sluttarbeidet. Denne uken starter arbeidet med å mure opp teglstein på fasaden mot vest. Totalt skal over 80.000 mursteiner opp.

– Innvendig holder de på med teknisk arbeid som ventilasjon, elektro og rørleggerarbeid. Heisene er kommet på plass, så nå ser vi konturene av hvordan det vil bli. I parkeringskjelleren er det lagt belegningsstein.

 

Populær butikkjede til Oasen

Torsdag 11. oktober åpner nybygget. Da tar senteret i bruk parkeringskjelleren og første etasje. Andre etasje hvor XXL skal inn vil stå klart våren 2019.

– Vi holder fortsatt fast ved åpningsdato torsdag 11. oktober. Det er jo bare fem måneder til, og da er det inkludert en måned med ferie. Så det nærmer seg. Alt er fortsatt i rute.

I april slapp Oasen Storsenter nyheten om at butikkjeden Normal etablerer seg på senteret. Butikken åpner fredag 1. juni og vil totalt få et areal på cirka 420 kvadratmeter bestående av butikk og lager.

– Det er en etablering vi har store forventninger til. Kjeden har blitt godt tatt imot der de har åpnet butikker. De selger hverdagsvarer, men til veldig lave priser. Vi har sett at flere av kundene våre besøker Normal både i Bergen og Stavanger, så det er veldig kjekt å få de inn her.

– Hvordan var responsen da dere gikk ut med nyheten?

– Veldig god. Det var haugevis med kommentarer. Det har også vært en enorm respons på stillingsannonsene.

Også Gulating ølutsalg kommer til senteret. Ølutsalget skal ligge i en del av de tidligere lokalene til SR-Bank og blir dermed nærmeste nabo til Palmehaven kafé.

– Vi kommer til å dele SR-Bank lokalet i to hvor Gulating får den ene halvparten. Vi tenker at dette er et konsept som passer veldig godt inn her. Vi har Vinmonopolet for de som er interessert i spesialøl, men Gulating er mer utfyllende med lavere alkoholgrad og større utvalg. Dette har vi hatt lyst til å få inn lenge, så det var kjekt at det ordnet seg.

I nybygget kommer også Big Bite etter hvert.

– Vi har leid ut et lite areal til Big Bite som får et lite serveringssted ved siden av Apoteket. Det er også plass til en liten aktør til der borte, men dette er ikke noe vi har bestemt oss for ennå.

Stenger av

Når nybygget åpner i oktober, kommer også apoteket til å ligge i nybygget, men bare for en periode.

– Vi skal totalfornye lokalet deres og heve gulvet slik at de vil ligge på samme nivå som resten av butikkene, så fra oktober til januar vil de ligge i nybygget.

Fra 23. mai blir også apotek-kunder nødt til å gå gjennom senteret for å komme til Boots apotek. Senterlederen forteller at de nå har hatt en fase der gjennomgangen fra senteret til apoteket har vært stengt. Denne blir åpnet igjen om en uke.

– Men da får vi en fase der den direkte inngangen til apoteket fra utsiden blir stengt i cirka tre uker, for nå skal vi i gang med arbeidet med å grave ferdig nedkjørselen til parkeringshuset. Det er så tett på inngangen til apoteket, så da må de stenge av sikkerhetsmessige grunner. Når det er ferdig, er det åpent igjen både fra utsiden og gjennom senteret.

Solberg røper at det vil komme to-tre nye butikker til på senteret i løpet av året.