Nå blir barnetoget på Åkra enda større – Hnytt

Siste:

Gro Anita Tjøsvoll fra Havtonar (t.v.), Grethe Larsen fra 17. mai-komiteen ved Ådland skole, Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst, Anne Elin Ferkingstad fra 17. mai-komiteen ved Ådland skole og John Einar Johannessen fra Åkra skolekorps gleder seg til 17. mai. Øyvind Vikse fra 17. mai-komiteen ved Grindhaug skole og Margit Grødem og Rolf Einar Amdal fra 17. mai-komiteen ved Åkra skole var ikke til stede da bildet ble tatt.
Gro Anita Tjøsvoll fra Havtonar (t.v.), Grethe Larsen fra 17. mai-komiteen ved Ådland skole, Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst, Anne Elin Ferkingstad fra 17. mai-komiteen ved Ådland skole og John Einar Johannessen fra Åkra skolekorps gleder seg til 17. mai. Øyvind Vikse fra 17. mai-komiteen ved Grindhaug skole og Margit Grødem og Rolf Einar Amdal fra 17. mai-komiteen ved Åkra skole var ikke til stede da bildet ble tatt.

Nå blir barnetoget på Åkra enda større

For elevene ved Ådland skole blir det noen små endringer i årets 17. mai-tog. I år skal de gå til krossen  i Åkrehamn og møter Åkra og Grindhaug skole ved Åkra gamle kirke. Deretter går alle tre skolene samlet til oppstillingsplassen ved Åkra kirke.
ÅKREHAMN: – Vi fra Ådland har tidligere bare gått fra Ådland og rett til kirken, så det har ikke vært noen avslutning. Det har bare vært kaos når vi har kommet til kirken. For tre år siden prøvde vi å organisere det slik at alle samlet seg utenfor kirken for å synge «Ja vi elsker», men uten hell, forteller Anne Elin Ferkingstad som sitter i 17. mai-komiteen ved Ådland skole.

– Vi fikk det nesten til i fjor. I år har vi samarbeidet enda bedre sammen med skolene og korpsene og laget en plan på hvordan det skal foregå, legger hun til.


Venter i krossen

Når Åkra og Grindhaug skole kommer opp Slettebøvegen, står Ådland skole sitt tog og venter. De vil da gå bak Grindhaug og Åkra forbi publikummet som står i krysset.

– Vi oppfordrer alle til å stå rundt hele ruta slik at elevene får oppleve et folkehav. Det er viktig at folk står og tar imot ungene og gir dem en god opplevelse og at de får kjenne på 17. mai-følelsen, sier Grethe Larsen i 17. mai-komiteen ved Ådland skole. 

På oppstillingsplassen skal skolene stille seg opp skolevis og korpsene vil stå samlet foran dem. Når alle skolene har tatt oppstilling, vil skolekorpsene spille nasjonalsangen. 

– Vi vil oppfordre foreldre med barnevogner til å hoppe av ved Pinsen og ikke følge toget fra Ådland videre. Vi vil heller at de da skal stå og se på når toget kommer inn mot kirken, forteller Larsen.

Et stort fellestog?

På sikt har komiteene ved de tre skolene alle en stor og felles drøm. I fremtiden håper de å kunne få til et stort barnetog bestående av Sevland, Åkra, Grindhaug og Åkra hvor alle går samlet fra start til slutt.

– Det er drømmen. Vi har snakket om at det kanskje kan bli en realitet når den nye idrettshallen er bygget. Vi vet at alle skoler har sine tradisjoner om morgenen, og de er det viktig å holde på. Men for å få oppfylt den drømmen så må alle legge om starten sin fra morgen av, sier Larsen og fortsetter:

– I dag er det jo slik at mange besteforeldre har barnebarn på ulike skoler. Da må de ta eg valg om hvilket tog de skal gå og se på. Tenk hvor kjekt det hadde vært å få se alle i ett tog.

De håper også å kunne styrke korpset til folketoget på sikt. Per dags dato er ikke Ådland skolekorps eller Ådlandsblesten med i folketoget. 

– Vi har et ønske om å få alle skoler og korps med i folketoget. Da blir det mer som en by-opplevelse, sier Gro Anita Tjøsvoll fra Havtonar.