– Kopervik trenger å synliggjøres – Hnytt

Siste:

Line Østhus fra Vea startet mandag i sin nye jobb som daglig leder i Byen vår Kopervik.
Line Østhus fra Vea startet mandag i sin nye jobb som daglig leder i Byen vår Kopervik.

– Kopervik trenger å synliggjøres

Line Østhus fra Vea husker godt da moren hennes tok henne med til Kopervik som barn. Hun mimrer tilbake til en by med yrende folkeliv. Da hun i voksen alder flyttet til Kopervik, syntes hun det var trist å se at folk ikke brukte gågata så mye som før. Nå vil hun hjelpe til og lage mer aktivitet i byen.

KOPERVIK: – Jeg har bodd i Kopervik i fem år sammen med forloveden min, så jeg har blitt en Kopervikspatriot. Jeg har mye slekt som bor her, så mamma tok meg alltid med til Kopervik da jeg var liten. Det var noe helt spesielt å komme hit. Byen var full av liv. Etter at jeg flyttet hit selv, synes jeg det var trist å se så  mange ledige lokaler og gode aktører som sluttet.

Da det ble utlyst ny stilling som daglig leder i Byen vår Kopervik, grep hun sjansen. Østhus har en bachelorgrad i reklame og merkevarekommunikasjon fra RMIT University i Melbourne. Etter endt utdanning har hun vært frilanser og gjort en del dugnadsarbeid for å holde koken, men har ikke fått fast jobb hvor hun får bruke utdanningen sin før nå.

– Det er en veldig konkurransepreget bransje og vanskelig å få jobb. Jeg kom jo hjem midt i oljekrisen også, så det var ikke lett. Jeg ble da ringevikar i Espira Østrem og har jobbet som barnehageassistent der siden 2013. Jeg har også fått barn og hatt permisjon i løpet av denne tiden. Så jeg er veldig takknemlig og ydmyk for muligheten jeg får i Byen vår Kopervik nå.

Kampen mot handelslekkasje

Jobben som daglig leder er en 50 prosent stilling, så hun vil fortsatt jobbe som barnehageassistent i tillegg, men hun kommer til å prioritere jobben i Kopervik. Mandag hadde hun sin første dag i ny jobb.

– Jeg gleder meg veldig til å lage arrangementer og aktiviteter i byen. Selv om det er en 50 prosent stilling, så vet jeg at det kommer til å bli en del dugnadsarbeid. Jeg har lyst til å gjøre mer enn det det er tid og rom for med en 50 prosent stilling. Jeg vet at dette er en jobb som kommer til å kreve litt ekstra. Men jeg vet med meg selv at det jeg gjør vil gagne både meg personlig og Kopervik. Men det er viktig å finne en balanse slik at en ikke blir overarbeidet, for jeg har jo en liten jente på snart to år og en forlovede hjemme også.

– Hvilke ambisjoner har du for Kopervik?

– Å få frem de allerede eksisterende butikkene og bedriftene mer i lyset og vise dem mer frem. Kopervik har mye å tilby, og ønsket er å samtidig fylle opp de tomme lokalene i sentrum og få en variasjon i butikkutvalget slik at de ikke utkonkurrerer hverandre. Ønsket er at folk skal velge å handle i gågata like mye som på et kjøpesenter.

– Er det vanskelig å ta opp kampen mot handelslekkasje til kjøpesentre?

– Ja, absolutt. Spesielt her vi bor med mye dårlig vær. Da må vi være bevisste på å gi kundene det lille ekstra og ha en positiv holdning til hver eneste kunde. Det skal være verdt å gå og handle her i regnet.

 

Positiv til miljøgate

I Kopervik pågår det nå et omfattende vann- og avløpsarbeid som har vist seg å være mer utfordrende enn først antatt. Dette arbeidet har fått skylden for at næringslivet i sentrum i Kopervik sliter. Nylig sa formannskapet ja til å åpne østre del av gågata i Kopervik etter et opprop fra Byen vår Kopervik og de som driver handel i østre del av gågata i Kopervik. Dette er også noe Østhus er positiv til.

– Jeg tror ikke at det er mange som innerst inne vil ha trafikk i gågata, men det blir siste utvei. Vi får se lyst på det. Det blir ikke trafikk gjennom hele gågata, og det er bare snakk om 80 meter. Miljøgata kommer forhåpentligvis til å bidra til å trekke flere mennesker til byen. Det er synd for de butikkene som blir rammet av gravearbeidet. Det vil bli lagt til rette med pullerter slik at gaten kan bli omgjort til gågate på lørdager og under arrangementer.

– Hvilke kvaliteter har du som daglig leder?

– Jeg er en merkevare- og relasjonsbygger og ser ofte løsninger der folk ser hindringer. Jeg liker å være kreativ innen forskjellige medier og trives godt å jobbe i store prosjekter med masse mennesker samtidig som selvstendig på kontoret. Kopervik trenger å synliggjøres, og jeg vil bruke min utdanning til akkurat dette. En del av erfaringen jeg har er sosiale medier, arrangementer og promotering.