Forventer full båt og utsolgte billetter – Hnytt

Siste:

Kjell Olav Leirvåg og Finn Willy Fosen.
Kjell Olav Leirvåg og Finn Willy Fosen.

Forventer full båt og utsolgte billetter

Klart for årets Backbeat i Kopervik.

Kopervik: – Interesse er det, så vi blir skuffet om vi ikke klarer å fulle opp. Tidligere år har det vært slik at vi har vært nødt til å avvise noen på grunn av at det har vært fullt. Vi har kun kapasitet til å ta inn 150 personer, sier Finn Willy Fosen som har vært arrangør siden oppstart i 2005.

Backbeat festivalen ble først arrangert i 2005, og har blitt arrangert hvert år siden. Likevel har det skjedd store forandringer i løpet av de 13 årene.

– Vi starter først med lokale artister, så ble det nasjonale, skandinaviske og europeiske. Vi så at det ble for dyrt med internasjonale artister, og gikk derfor tilbake til de lokale. I tillegg ser vi at det er større interesse rundt de lokale artistene, sier Fosen.

I år er det karmøybandet The Rebells som skal skape stemning på M/S Sandnes

Folkets festival

– Folk kan forvente seg ekte levende musikkledd og god stemning. Fokuset vårt er å levere kvalitet til publikum, og ikke bare gi noen en mikrofon. Vi ønsker et band som forholder seg til publikum, og det har vi klart i år, sier Kjell Olav Leirvåg, som også har vært med å arrangere festivalen siden oppstart.

I år er det karmøybandet The Rebells som skal skape stemning på M/S Sandnes den 12.mai.

– Helt siden oppstart var vi helt klare på at det var 60-talls musikk som skulle være i fokus. Det er den musikken vi selv vokste opp med og jeg mener 60-tallet har stor betydning for egentlig all musikk, sier Fosen.

– Folk kommer her for å treffe kjensfolk og musikk de kjenner til. Det er musikk som gjør folk i godt humør og som folk kan svinge seg til, legger Fosen til.

– Hva kan folk forvente seg?

– God stemning og god musikk. En uformell stemning, der folk skal føle seg hjemme, sier Leirvåg.

Fra festplass til Veteranskip

Da festivalen startet opp i 2005 var det et stort program med åtte ulike artister. Telt, scene og utetoaletter var plassert på festplassen i Kopervik.

– I utgangspunktet var vi veldig skeptiske, men det ble veldig vellykket. De første årene var det veldig mye å tenke på, og veldig mye som både kunne gått galt, og gikk galt. Et år ble teltet tatt av vinden, et annet år fikk vi problemer med både oppsett av telt og scene. Det ble lange dager med mye arbeid, sier Leivåg.

I dag arrangeres festivalen innendørs over en kveld, med et band.

– At vi har fortsatt så lenge er fordi vi har flyttet inn. Da festivalen var utendørs var det så mye arbeid at etter festivalen var vi så lei at vi tenkte dette var siste gang, sier Leirvåg.

– I dag er det mer en konsert enn en festival. Vi prøvde å ha festivalen over to dager, men markedet er der ikke. Folk på vår alder går ikke ut to dager på rad, legger Fosen til.