– Dette har jeg ventet på lenge – Hnytt

Siste:

Arkivfoto

– Dette har jeg ventet på lenge

Aase Simonsen debuterer på Stortinget på mandag.

POLITIKK: Tidligere ordfører i Karmøy kommune, Aase Simonsen, var mandag på vei til et møte i Oslo da hun fikk telefon om sin første innkalling som vara på Stortinget. 

Tina Bru (H) er sykemeldt ut mai, og dermed stepper Simonsen inn, som i praksis er første vararepresentant. Mandag morgen reiser hun til Oslo for å være på plass på Stortinget når det åpner klokken 12:00.

– Og der skal jeg være til ut mai. Jeg vet ikke om det blir noe mer enn dette, men nå får jeg i alle fall prøvd meg. Dette har jeg ventet på lenge, sier hun. 

Måtte ha seg ny kjole

Simonsen er politiker på heltid, og har dermed brukt morgentimene på å finne ut av hvilke møter hun kan få fritak fra fremover. 

– Det er møter nesten hver dag, så jeg må få avklaring på hvilke jeg kan delta på og hva jeg må få fritak fra. Jeg har i alle fall fått avklart at jeg kan være tilstede på hovedutvalgsmøte i oppvekst og kultur på Karmøy den 23. mai, sier hun. 

– I tillegg til dette så måtte jeg også gå til innkjøp av en ny kjole, legger hun til og ler. 

Helgen har hun tenkt å bruke på å sette seg inn i hvilke saker som skal opp i forhandling. 

– Det er litt å sette seg inn i, men jeg gleder meg veldig til dette, sier politikeren.