SK Vedavåg sliter i bunnen – Hnytt

Siste:

SK Vedavåg sliter i bunnen

For SK Vedavåg har årets sesong vært alt annet enn en drømmestart. Trener David Rasmussen har likevel ikke mistet håpet, og har som mål at laget skal klare seg i 4. divisjon.

FOTBALL: Fem strake tap er de harde fakta for Vea etter at fotballsesongen startet 2. mai.

Etter en respektabel åpningskamp hjemme mot Djerv 1919 der laget tapte 3-4 har det sett desto verre ut for Sabbane, med 8-0-tap mot Hana, 5-0-tap mot Rosseland, 0-4-tap mot Vidar 2 og 0-6-tap mot Hinna.

Likevel stresser ikke Rasmussen, men ser likevel at det blir en kamp for å klare seg i divisjonen, som de rykket opp til forrige sesong.

– Vi har ikke det samme laget som i fjor. Det som er bra med laget i år er at vi har med oss de rutinerte spillerne, altså veabuene som har vært med i mange år. De er med og drar dette lasset og den nye generasjonen som kommer opp. Det er et flertall av spillere mellom 18-21 år. Etter det så er det 30 år og oppover, forteller Rasmussen, som er tydelig på at det foregår et generasjonsskifte i klubben.

Avhengig av de unge

Rasmussen synes det er positivt at de eldre spillerne er med og viser veien videre for de unge, og forteller at de har en stor tropp blant de yngste som han håper kan være med å bygge videre på a-laget i tiden som kommer.

Det han likevel skulle vært foruten er at laget er avhengig av de unge spillerne.

– Det er på godt og vondt. De må lære raskt. De blir kastet ut i det og de lærer fort av det. Vi er ikke redde for å bruke dem, men jeg synes det er kjedelig at de må være med og bære laget, innrømmer Rasmussen, som legger til at de ikke er redde for å bruke dem.

Sliter med å score mål

På de fem første kampene har det blitt tre mål, der alle kom i første kamp mot Djerv 1919. Det er et problem, erkjenner Rasmussen, men ser likevel ikke helsvart på situasjonen.

– Det som er positivt er at vi skaper sjanser. Mot Vidar 2 hadde vi fire kjempestore sjanser. Da er jeg på en måte ikke urolig. Det handler om å jobbe videre med det på trening og at vi til slutt klarer å få litt mer kvalitet på siste tredjedel. Når vi viser i kampene at vi kan skape sjanser, så kommer det til slutt, tror Rasmussen, som viser til at i treningskampene før sesongen så scoret de 11 ganger.

Flere mål ble det også imot, og det er noe som jobbes med på treningsfeltet.

– Det lekker bak, det er det som er en gjenganger. Vi har ikke helt skjønt hva 4. divisjon krever. Det vi har jobbet med siden seriestarten er nettopp det med å unngå baklengs, men det tar tid. Det er nesten et nytt lag fra i fjor, der vi har byttet ut 4-5 sentrale spillere og vi mangler de bautaene på midtbanen, sier Rasmussen.

Åkra blir en realitetssjekk

For Vea sin del tror Rasmussen at oppgjøret mot Åkra blir en realitetssjekk der en får se hvordan nivået er på dem som er i toppen.

– Jeg er ikke så opptatt av resultatene mot de som ligger i toppen. Jeg er mer opptatt av at vi klarer å vise at vi kan kjempe om poeng og ta poeng mot de som ligger rundt oss. Det aller viktigste er at vi ser fremgang i laget. Hvis vi ikke ser det så blir det enda tøffere for oss, forteller Rasmussen.

Tross topp mot bunn så har likevel Rasmussen et håp om at alt kan skje i et lokaloppgjør.

– Men det er ikke tvil om at det er et favorittstempel. Forhåpentligvis klarer vi å mobilisere nok slik at vi kan gi dem en kamp.

– Kanskje stjele noe fra dem også?

– Ja, det hadde vært godt å få poeng der. Men hvis vi skal være litt jordnære, så klarer vi å ta poeng der, så er vi fornøyde. Men først og fremst må vi vise fremgang selv i laget. Det er det viktigste, avslutter Rasmussen.