Rekordsalg før Karmøygeddon – Hnytt

Siste:

 Arkivfoto, Johnny Angelund.
Arkivfoto, Johnny Angelund.
Ivar Benjamin Østebø.

Rekordsalg før Karmøygeddon

I dag braker det løs i Kopervik, da Karmøygeddon feirer 15-års jubileum med et bredt og variert program som går gjennom tre dager. Festivalen har allerede solgt rekordmange billetter.

KOPERVIK: – Det blir et massivt og bredt program i år. Bare på lørdagen har vi fem tidligere headlinere på programmet for å hylle festivalen gjennom 15 år, sier festivalsjefen, Johnny Angelund. 

I år består programmet av store internasjonale band, samtidig som vi finner lokale band. 

– Da vi skulle finne den andre headlineren kom Enslaved fort i tankene. Det er perfekt å fremme et lokalt band nå som vi feirer 15-års jubileum. Enslaved var også veldig giret ettersom de aldri har spilt på en så stor scene her i distriktet før, sier Angelund. 

– I tillegg er jeg veldig fornøyd med at vi har fått Axel Rudi Pell, ettersom de aldri har spilt i Norge før, og kun en gang i Skandinavia. De kommer nok til å trekke en del folk, legger Angelund til. 

Ønsker at flere lokale skal leie ut 

Metal festivalen holder til i Kopervik, men trekker folk fra hele verden. 

– Omtrent halvparten av publikum er fra Haugalandet, men det kommer også mye folk fra andre steder i landet. Vi har fått publikum her fra både nord, sør og øst i landet. I tillegg kommer det også folk utenfra. I fjor hadde vi publikum som kom reisende fra omtrent 30 forskjellige land, sier festivalsjefen. 

Kopervik har ikke selv kapasitet til å ta i mot så mange overnattede gjester, men dette har Angelund kontroll på. 

– Vi har satt opp flere busser som går fra og til Haugesund, hvor de stopper ved hvert hotell. Det er flere som legger til med båt her, og så har vi jo båten M/S Sandnes her som står for flere lugarer. Vi har også området bak kinoen hvor det er omtrent 30-40 bobiler som leies ut, sier han.

– Jeg har også hørt at noen lokale leier ut hjemmet sitt eller rom. Dette synes jeg er et fantastisk bra tiltak, og håper flere ønsker å stille opp med det, legger Angelund til. 

Slått alle rekorder 

I fjor hadde de rekordsalg, men i år har de til og med slått den rekorden. 

– Området her har plass til 2100 folk, men vi har valgt å sette det ned til 1500-1600 per dag. Dette på grunn av at vi har valgt å bygge ut scenen noen meter siden vi har så mange band, men også fordi vi ikke ønsker at publikum skal stå i stamper. Vi ønsker at de som først er der skal sitte igjen med en fin opplevelse, sier Angelund. 

– Hva kan folk forvente seg til helgen? 

– Mye spesielt, mye fantastiske musikkopplevelser og fullt show. Jeg håper selvfølgelig på fint vær slik at folk kan sitte ute å slappe av med en øl. Det blir totalt 35 band, så det blir noe til enhver, sier han. 

– Transport er alltid problematisk

Etter å ha arrangert festivalen 14 ganger før, skulle en kanskje tro at alt går på skinner. Likevel er det alltid noen ting som byr på utfordringer. 

– Nå har vi holdt på så lenge at det meste går veldig bra, men det er en ting som aldri er enkelt, og det er transport. I år har vi 35 band som skal fraktes til og fra flyplasser, til og fra hoteller og så videre. I tillegg til selve bandet, er det alltid noen ekstra personer med. Dette er et håpløst regnestyrre, sier Angelund. 

Slik ser programmet ut i dag: 

15.30  Dørene åpner
16.00  MENTAL DISASTER  

16.50  STAM1NA    
17.45  PURPLE HILL WITCH 
18.55  SKALMOLD  

20.15  HARAKIRI FOR THE SKY  
21.35  MÅNEGARM  
22.55  IN VAIN

00.15  OMNIUM GATHERUM