Åkra suser videre på topp – Hnytt

Siste:

Åkra suser videre på topp

En kanonstart med fem seiere av fem mulige har ført Åkra til topps i 4. divisjon avdeling 02.

FOTBALL: Entusiasmen rår på Åkra, skal vi tro de to midlertidige trenerne Geir Egil Høvring og Eirik Sandstad.

Med fem seiere på like mange kamper ruver blåtrøyene øverst på tabellen.

– Det er ikke vanskelig å ha entusiasmen når man vinner fotballkamper, sier Sandstad, og tror det enkle svaret på suksessen er gode spillere.

– De vet hva som skal til for å vinne, og de legger ned den jobben. Vi har bygget videre på det som Tore (Emberland, sykemeldt hovedtrener red. anm.) startet, med kombinasjonsspill langs bakken og har lykkes bra med høyt press, forklarer Sandstad videre.

Trenerne tror stabiliteten i laget og økt erfaring har vært en faktor til at de har fått en så god start på sesongen.

– Førsteelleveren er mye lik i fjor. Vi mistet Elias Valderhaug i mål, men vi har fått en god erstatning der, forteller Høvring, før Sandstad tar over:

– Spillerne kjenner hverandre godt. De er gode kamerater og det vises på banen, både at de gjør drittjobben for hverandre og de kriger for å vinne ballen tilbake så fort som mulig. En ser at de koser seg.

Mye mål i laget

Til tider har Åkra utklasset lagene de har møtt, og torsdag forrige uke ga de seg ikke før det stod 7-1 mot Hana hjemme.

– Det er mulig at Stavanger-lagene er litt svakere enn de Åkra traff i fjor, men så er det likevel slik at Hana er et bra lag. De sprakk opp på 3-1, men de holdt trøkket oppe på 2-1. Likevel kunne vi drept kampen før, mener Høvring.

Det hjelper også når det er flere målscorere i laget.

– Det er mange spillere som det bor mange mål i. Når det offensive spillet sitter og vi kommer til sjanser så er det mange som er gode på å sette sjansene. Når det glir og vi gjør jobben så blir det mange sjanser og da er de gode, sier Sandstad, som innrømmer at det er en fryd å stå på sidelinja om dagen.

Gleder seg til lokaloppgjør

I dag tar de blå og hvite den lille turen nordover for å møte Vea i Storhall Karmøy, og selv om tabellen sier topp mot bunn så tror de likevel at det blir en tøff batalje.

– Det kommer til å bli en kamp der begge lag går «all in» og vil ha de tre poengene, men vi kommer nok til å angripe kampen på samme måte. Vi må spille vårt spill, slår Sandstad fast.

– Vi må være med og ta en krig. Det er jo et lokaloppgjør, og Vea gleder seg nok til å møte Åkra, spesielt nå når de har null poeng. De har nok lyst til å få det første mot oss, og vi skal gjøre vårt beste for at de ikke skal få det, kommenterer Høvring.