Løfter frem billedkunsten - lanserer to nye festivaler – Hnytt

Siste:

Deltakere og bidragsytere til HIT- og avTRYKK-festivalene i 2019: Bak fra venstre: Giver av Tjørhom-samlingen Ola Tjørhom, styreleder i Haugesund kultur og festivalutvikling KF Hege Østensjø, ordfører Arne-Christian Mohn, styreleder i Haugesund Kunstforening Mona Elin Aarø, billedkunstner Ivar Rudi. Foran fra venstre: Kulturrådgiver Randi Lofthus, Gallerileder Haugesund Billedgalleri Grethe Lunde Øvrebø, museumsformidler ved Haugalandmuseene Linda Merete Høie.Foto:Jan Sverre Samuelsen
Deltakere og bidragsytere til HIT- og avTRYKK-festivalene i 2019: Bak fra venstre: Giver av Tjørhom-samlingen Ola Tjørhom, styreleder i Haugesund kultur og festivalutvikling KF Hege Østensjø, ordfører Arne-Christian Mohn, styreleder i Haugesund Kunstforening Mona Elin Aarø, billedkunstner Ivar Rudi. Foran fra venstre: Kulturrådgiver Randi Lofthus, Gallerileder Haugesund Billedgalleri Grethe Lunde Øvrebø, museumsformidler ved Haugalandmuseene Linda Merete Høie.Foto:Jan Sverre Samuelsen

Løfter frem billedkunsten – lanserer to nye festivaler

HAUGESUND: I mai neste år ser de nye festivalene «HIT-festivalen» og «avTRYKK-festivalen», dagens lys i Haugesund. Det ble klart under en lansering på Haugesund Billedgalleri i formiddag.

De to grafikkfestivalene blir til gjennom et samarbeid på tvers av offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner. Bidragsytere til prosjektet er blant annet; Haugesund Kunstforening, Norske Kunstforeninger, Haugalandmuseene, Haugesund Billedgalleri, Haugesund sentrum, Haugesund kommune ved Haugesund kultur og festivalutvikling KF, Rogaland fylkeskommune og Norske Grafikere.

Byutvikling

– Prosjektet vil ha stor publikumsappell, og er et konkret bidrag til kommunens satsing på byens sentrum som det kommersielle og sosiale tyngdepunktet i regionen. I tillegg til utstillinger i Haugesund Billedgalleri og i Haugesund sentrum, vil festivalene også by på et utstrakt formidlingsprogram i form av ulike evenementer, workshops og seminarer for alle interesserte, opplyser gallerileder Grethe Lunde Øvrebø.

Fra lanseringen, ordfører Arne-Christian Mohn. Foto:Jan Sverre Samuelsen