– Denne sykkelen er et vidunder – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

– Denne sykkelen er et vidunder

I dag fikk sentrum behandlingssenter i Haugesund en sykkel som kan gjøre det mulig for pasienter å sykle verden rundt, uten å gå ut døra. Det syns Kirsten Meling Åkvik var veldig gøy.

HAUGESUND: – Denne sykkelen er et vidunder, helt fra jeg først tråkket på den så tenkte jeg at en sånn vil jeg ha hjemme, forteller 87 år gamle Kirsten Meling Åkvik da hun sykler gjennom hjembyen Tromsø fra 5. etasje på sentrum behandlingssenter i Haugesund.

Sykkelen fungerer slik at man tråkker, enten med bena eller armene, og det vil da vises på en skjerm foran sykkelen hvor de sykler. Man kan velge mellom et stort antall steder å sykle, om det skulle vært Oslo, Trondheim eller bare gjennom djupadalen. Man kan også velge byer i andre land dersom det er ønskelig.