Skudenes blir gjestehavn med Vamp som trekkplaster – Hnytt

Siste:

Øyvind Staveland gleder seg til å spille i Skudeneshavn i juli.
Øyvind Staveland gleder seg til å spille i Skudeneshavn i juli.

Skudenes blir gjestehavn med Vamp som trekkplaster

Det ble en stor suksess da Skudeneshavn i 2014 var gjestehavn under Tall Ships Races. Nå ligger det an til nok en folkefest i sommerbyen.

SKUDENESHAVN: Mannskap og medseilere under Tall Ships Races får tilbud om å svinge innom sju forskjellige CinC-havner (Cruise in company). Skudeneshavn er i år en av dem. Vamp er blant artistene som skal underholde under arrangementet, og Vamp-sjef Øyvind Staveland ser frem til å ta turen innom Skudeneshavn i en ellers så travel turnéhverdag.

– Vi gleder oss voldsomt. Det gjør vi fordi det både er lokalt og fordi vi ikke fikk anledning til å være med forrige gang. Vi synes rammen rundt arrangementet passer Vamp til punkt og prikke.

– Hvordan blir sommeren for dere?

– Det blir fantastisk gøy, men ganske travelt. Turneen vår inneholder å ha konserter på alt fra fjelltopper, om bord på båter, ute på fyrstasjoner, i parker, festivaler og ute på kaien i Skudeneshavn. Når det gjelder arrangementet i Skudeneshavn, så er det alltid kjekt å kunne gjøre slike ting på hjemmebane.

Attraktiv som gjestehavn

Det er Karmøy Råseglarlag og Skudeneshavn Næringsforening som har ansvaret for arrangementet. Leder for Skudeneshavn Næringsforening, Ståle Landaas, mimrer tilbake til arrangementet i 2014 hvor 40 prosent av alle fartøyene som var med på seilaset, tok turen innom Skudeneshavn.

– Alt ble mye bedre enn vi hadde håpet på. Det kom flere båter enn vi håpet, mer folk og været ble bedre enn vi hadde håpet på. Alt funket, forteller Landaas.

– Hva er det som gjør Skudeneshavn attraktiv som gjestehavn?

– Det er pakken vi har. Vi har ingenting «fake». Vi har ekte kulisser i en ekte, gammel by. Fra gammelt av er vi skutenes by. Vi har også en naturlig strøm av turister hvor vi passerer 150.000 turister i året. De kommer uansett om vi lager arrangementer eller ei. Den kurven er stigende, så vi er ikke en hvilken som helst plass, sier Landaas.

– Det er jo viktig å markere alle plasser i verden og Skudeneshavn har ikke et mindre markeringsbehov enn New York for å si det på den måten. Vi er nødt til å skape liv og røre rundt oss selv, skyter leder for CinC Skudeneshavn, Ståle Vikra inn.

Familieprofil

Om de klarer å toppe arrangementet fra i 2014 er de usikre på, men leder for CinC Skudeneshavn, Ståle Vikra, forteller at de skal gjøre alt de kan for å lage et godt arrangement med fokus på familien.

– Forventningspresset er stort, men vi håper vi skal få til et vel så godt arrangement. I 2014 foregikk dette i en helg sammenlignet med i år hvor det blir arrangert midt i uken. Men vi bretter opp ermene og lar det stå til. Nå har vi fått laget rammene rundt arrangementet og fått artistene på plass. Nå er det bare å håpe og vente på det gode været, sier Vikra og fortsetter:

– For oss var det viktig å kjøre en familieprofil. Det blir et familiearrangement med masse store «happenings» på dagtid. På kveldstid kommer vi til å sette av sperringer inn mot scenen og mellom der vi har servering slik at folk ikke får ta med seg alkohol så tett på scenen. Mesteparten av verdens befolkning består av familier og da er det viktig å gi de et alternativ i disse tider med mye drikkepress.

– Hvor fornøyde er dere med å få Vamp til byen?

– Det var ikke akkurat en nedtur, sier Ståle Vikra og får støtte fra navnebror:

– Det var innertier. Kjekt når dette er noe de har lyst til selv også. De har flyttet og omrokkert på ting for å få dette til, sier Ståle Landaas.

Andre artister som bidrar under arrangementet som finner sted tirsdag 24. juli og onsdag 25. juli, er Slogmåkane, Lille John Klemetsen med gjesteartister, Kurt Johansen, Busserulls, Teddy Bears, Liv Katrine Sirevåg, Henriette Lie og The e’ Feigt å øva.

 

Karmøy Råseglarlag og Skudeneshavn Næringsforening har ansvaret for arrangementet. Leder for Skudeneshavn Næringsforening, Ståle Landaas (t.v.) og leder for CinC Skudeneshavn Ståle Vikra.