– Det er i vinden for tiden – Hnytt

Siste:

Ragnhild Kjøllmoen Aarøe og Hanne Mulelid ser frem til debatten på torsdag.
Ragnhild Kjøllmoen Aarøe og Hanne Mulelid ser frem til debatten på torsdag.

– Det er i vinden for tiden

Torsdag 26. april inviterer Karmøy folkebibliotek i samarbeid med Karmøynytt til debatt om nytt kulturhus i bibliotekets lokaler.

KULTUR: Siden ordførerens nyttårstale i 2016 har diskusjonen om et nytt kulturhus på Karmøy igjen blitt et hett tema, og en arbeidsgruppe har jobbet med å blant annet finne ut om behovet for et nytt kulturhus og hva det eventuelt skal inneholde.

Da Karmøydebatten, som arrangeres to ganger årlig, skulle planlegges, var det byutvikling som tema som først stod på agendaen, men arrangøren havnet til slutt på kulturhusdebatten.

– Det er i vinden for tiden og det blir jobbet med og folk snakker. Det er alltid greit å få satt det på kartet og at den vanlige mannen og kvinnen i gata kan få si hva de mener om et nytt kulturhus og at vi kan føle det litt på pulsen på innbyggerne, forteller Hanne Mulelid fra Karmøy folkebibliotek.

De har sett at det har vært stort engasjement på nettet, og de innrømmer selv at de har interesse for debatten.

– Absolutt, men nå er det ikke først og fremst for oss selv at vi arrangerer denne debatten, men det er klart at vi har interesse av å høre hva folk vil med et kulturhus, sier Mulelid.

Splittet kommune

Selve overskriften på arrangementet er «Nytt kulturhus – kjekt å ha, eller viktig for Karmøy?», og Mulelid tror noe av det et eventuelt nytt kulturhus kan gjøre er å samle kommunen.

– Det er ikke en helt sammenslått kommune enda. Vi har tre byer og da er det ikke lett å være samlende heller. Folk er patriotiske. Det er noe med å ha noe felles og samles om, mener Mulelid.

Blant deltakerne finner man ordfører Jarle Nilsen, Aase Simonsen, Kurt Johansen, Kjell Magnus Sandve og Roar Eskild Jacobsen. Debatten blir ledet av Harald Dale.

Harald Dale skal lede debatten.

Ser frem til debatten

Debattleder Dale ser frem til å få satt fokus på det han ser på som et viktig tema i Karmøy, og hvilken fremtid Karmøy som kulturkommune skal ha.

– Jeg tror at gode kulturarenaer er veldig viktig for enhver. En god kulturarena gjør kommunen mer attraktiv, og det å ha tilgang på kulturelle opplevelser nær seg er veldig viktig, mener Dale.

Dale har selv lagt merke til interessen rundt debatten.

– Vi vet jo at det er mange innenfor kultursektoren som har behov for bedre og større lokaliteter der de selv kan presentere seg og sitt, og at artister utenfra kan ønskes velkommen til bedre fasiliteter. Karmøy har jo ikke det. Debatten handler om at Karmøy selv skal ha et tilbud eller om en skal nøye seg med det som finnes i Haugesund, avslutter Dale.

Karmøydebatten begynner førstkommende torsdag klokken 19.00 på Karmøy folkebibliotek.