30 poser hundebæsj var bare noe av det de fant i Sakkestadbekken – Hnytt

Siste:

Mye elektronikkavfall ble funnet i Sakkestadbekken på Raglamyr under lynryddeaksjonen lørdag. Her er det en gammel pc-skjerm som slepes på land. Foto: Haugesund SV
Mye elektronikkavfall ble funnet i Sakkestadbekken på Raglamyr under lynryddeaksjonen lørdag. Her er det en gammel pc-skjerm som slepes på land. Foto: Haugesund SV
Bilde 1 av 3
En fornøyd ryddegjeng etter lynryddeaksjonen i og rundt Sakkestadbekken på Raglamyr. Drøye 20 personer møtte opp. Foto: Haugesund SV
En fornøyd ryddegjeng etter lynryddeaksjonen i og rundt Sakkestadbekken på Raglamyr. Drøye 20 personer møtte opp. Foto: Haugesund SV
Bilde 2 av 3
Slik ser en mikrobølgeovn ut etter et lengre opphold i Sakkestadbekken. Foto: Haugesund SV
Slik ser en mikrobølgeovn ut etter et lengre opphold i Sakkestadbekken. Foto: Haugesund SV
Bilde 3 av 3

30 poser hundebæsj var bare noe av det de fant i Sakkestadbekken

Da Haugesund SV arrangerte lynrydding i og rundt Sakkestadbekken lørdag var resultatet nedslående. Pc-skjermer, tastatur og mikrobølgeovner var blant avfallet som ble ryddet ut av bekken på Raglamyr.

MILJØ: Den 3. mai arrangeres  den store nasjonale ryddedugnaden. Da skal hele nasjonen gjøre sin skjerv for å få det rent og pent rundt seg. I det siste har det har vært mye fokus på å rydde strender, men det er også andre steder i naturen der det flyter med avfall. Det fikk de rundt 20 personene som møtte opp på lynryddingen til Haugesund SV erfare.

– Det ble funnet pc-skjermer, tastatur, mikrobølgeovner, ledninger, blikkplater, rester av en gjerdenetting, en stor presenning og annet som man ikke forventer å finne i en bekk i et turområde. I tillegg fant man også mer «normalt» avfall som plast, diverse emballasje, gavebånd, papp og papir, flasker og bokser, korker, snusbokser, sugerør og sigarettfilter, skriver partiet i en pressemelding.

Sakkestadbekken ligger i et fint turområde rett bak industriområdet på Raglamyr. Noe av det som også ble funnet under den 60 minutters lange lynryddingen var store mengder isopor. Initiativtaker til aksjonen og klima- og miljøpolitisk kontaktperson i Haugesund SV, Signe Norbotten, mener næringslivet i området må ta et større ansvar og har en klar oppfordring.

– Gå gjennom prosedyrene deres for avfallshåndtering. Like i nærheten står det åpne containere, og det skal ikke mye til for at vinden tar tak i isoporen og blåser den ned i bekken. Kan dere klare å finne en måte å unngå at spesielt isopor havner i naturen rundt dere? Isoporen oppløser seg i en million biter og er umulig å få ryddet vekk, sier Norbotten.

Også hundeeierne får en tydelig oppfordring etter at det ble funnet rundt 30 svarte plastposer med hundebæsj i bekken.

— Fint at dere plukker opp etter hunden deres, men kast plastposene på egnet sted. Det er ikke i naturen, oppfordrer Norbotten.