Her hogger spekkhoggeren til – Hnytt

Siste:

Her hogger spekkhoggeren til

Jahn Erik Lindholm og familien ble vitne til et spektakulært syn i fjorden da de ble øyevitner til at flere spekkhoggere jaktet niser.

HALSNØY: Lindholm og familien var hjemme på Stølsvik på Halsnøy i Kvinnherad kommune da samboeren Silje plutselig ble oppmerksom på aktiviteten fjorden utenfor huset. Da de kikket nærmere så de en flokk med spekkhoggere som var på jakt etter flere niser.

– Det var helt magisk og et veldig spektakulært syn, sier Lindholm.

Han forklarer at han fikk tatt opp telefonen for å filme seansen. På videoen, som du kan se i videovinduet over, ser man tydelig at spekkhoggerne jakter dagens fangst. Ett minutt og 12 sekunder ut i videoen ser man at en av spekkhoggerne får tak i en av nisene.

– Det var en opplevelse for alle og helt surrealistisk. Vi synes vel litt synd på nisene. Du kunne tydelig se blodet i fjorden, sier Lindholm.

Han og familien bor kun 50 meter fra sjøen på Stølsvik. Lindholm forklarer at de ofte får besøk av niser som jakter mat, men at det er første gang at spekkhoggerne har vært der. Han anslår at det var rundt 8-10 spekkhoggere som jaktet i flokk.

– Jakten virket veldig synkroniser og godt planlagt. Det kunne se ut som om noen av spekkhoggerne holdt vakt lenger ute i fjorden, mens de andre jaktet nisene helt inne, sier Lindholm som innrømmer at han måtte ha seg en beroligende prat med barna Olav (5) og Hanna (4).

– De var vel litt skeptiske til å bade i fjorden etterpå og jeg måtte forklare dem at de ikke trengte å være redde for at spekkhoggerne skulle ta dem, sier Lindholm.