Norheim kirke feirer 40 år med menighetsarbeid – Hnytt

Siste:

Ida Waage Hansen

Norheim kirke feirer 40 år med menighetsarbeid

I 1978 ble kirken innviet på fastlandssiden i Karmøy kommune etter stor dugnadsinnsats fra lokalbefolkningen. Nå skal de feire dette med en hel uke med forskjellige arrangementer.

NORHEIM: Det som står på planen under ukas feiring er gudstjenester, åpning av kunstutstilling, besøk av ordfører Jarle Nilsen, forskjellige musikkbidrag, mimrefest, historier, smørbrød og kaker, speider og barneaktiviteter, kor, lek og åpent hus.

Feiringen vil foregå fra førstkommende søndag og en uke frem.

Mye planlegging

Planleggingen startet allerede tidlig i fjor, hvor sokneprest i Norheim Kirke, Geir Styve, står ansvarlig for kunstutstillingen.

– Bare det å arrangere en utstilling krever litt. Vi begynte tidlig å ta kontakt og finne ut hvem som kunne være aktuelle for en slik utstilling, sier han.

Utstillingen vil være åpen hele uken, og åpnes av Karmøys ordfører Jarle Nilsen. Navnene bak maleriene viser en spennvidde fra gode amatører til mer etablerte kunstnere, og det de har til felles er at de alle har en tilknytning til Norheim og omegn. Prisene på bildene varierer fra noen hundrelapper til det dyreste på 45.000 kroner.

– Vi har invitert 13 lokale kunstnere til å bidra med bilder. Det blir en spennende utstilling, da det er sjeldent at det er 13 lokale som er knyttet til Norheim og omegn som viser bildene sine på en og samme gang. En av de var også aktiv i ungdomsmiljøet den gangen for 30-40 år siden, forteller soknepresten.

Det vil bli rundt 60-70 bilder til salgs, hvor mange av motivene er lokale.

– Jeg vil tro at utstillingen og konserten vil ha interesse langt utenfor Norheim sine grenser, og alle er velkomne, legger han til.

En gjenforening

Styve sier at denne uken på mange måter også blir en gjenforening med de som var involvert i ungdomsmiljøet på den tiden kirken ble bygget.

– Mange kommer tilreisende for å delta på arrangementene, og det er veldig kjekt.

Under mimrefesten kommer det til å bli fremvisning av film fra da kirken ble reist for 40 år siden.

– Utrolig mange av de lokale var med å deltok for å få på plass kirken, så det er gøy at vi får feiret dette sammen med de som var delaktig i det, sier Styve.

Sang og lek

Torsdagen blir en dag viet for barna, med utgangspunkt i de faste aktivitetene i kirken som kor og lek for de yngste og barnegospelkor for de litt eldre.

Blant de andre som skal bidra med musikalske innslag er Grete Svensen, Torbjørn Økland, Lars Jones, Oscar, Jan Martin og Sissel Jansen og Tuastad Vormedal skolekorps.

Under kafékonserten vil 30 prosent av inntektene gå til menighetens arbeid.