– Haugesund er en av de beste på integrering, de gjør det lille ekstra – Hnytt

Siste:

FÅR INNSPILL OM INTEGRERING: Adib Kasray møtte Masud Gharahkhani ( Ap) i dag.
Kristian Risanger

– Haugesund er en av de beste på integrering, de gjør det lille ekstra

Adib Kasrayi føler seg som en del av det norske samfunnet, og mener stortingspolitikere kan ha noe å lære av hvordan integreringsarbeidet foregår i Haugesund.

HAUGESUND: Ap vil snakke mer om det folk flest snakker om. Da vil de snakke mer om innvandring og integrering. Nå reiser innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani landet rundt for å få innspill. I dag var han i Haugesund.

– Den beste måten å lære språk på er jo å komme seg ut i arbeidslivet. Her ser jeg blant annet at kommunen har tatt inn mange i praksisplasser, og at de har det som kalles Ung Intro, der de tar i mot de unge som har kommet til byen.

Adib Kasrayi har vært engasjert i Ung Intro. Han var en av dem som møtte Gharahkhani i dag.

– Det han kan ta med seg til Stortinget, og andre kommuner kanskje kan se på, er at de som jobber med introduksjonsprogrammet og de her på Gamle Slaktehuset gjør det lille ekstra. De gjør ikke bare jobben sin, her kjenner du at du kan få hjelp.

Haugesund har gode tall å vise til i integreringsarbeidet. Blant annet ligger antall voksne kvinner, som er i videreutdanning eller jobb etter introduksjonsprogrammet, på mellom 60 og 70 %. Kommune nummer to i landet ligger på mellom 15 og 20 %.