Fisket seg til verdensrekord – Hnytt

Siste:

Privat

Fisket seg til verdensrekord

I helgen dro Tore Jan Skeie fra Avaldsnes opp en 14,55 kilo og 123 centimeter lang lysing i Boknafjorden på 250 meters dyp. Den største som er tatt på stang i Norge, og tyngre enn den gjeldende verdensrekorden på arten.

FISKING: I helgen var Tore Jan Skeie på fisketur for å fange fiskearten lange. I stedet endte han opp med norges- og verdensrekord for fisken lyse.

– Jeg trodde jo først det var en stor lange, for den dro skikkelig på der nede. Det er første gang jeg får lysing på denne plassen, så overraskelsen var ganske stor da fisken kom til syne, både over arten og ikke minst størrelsen, sier Tore Jan Skeie til Hooked, et nettmagasin for sportsfiske.

Vant til store fisker

Tore Jan Skeie har fisking både som hobby og jobb, og er derfor vant med store fisker.

– Og stor fisk er alltid stas, sier han til nettmagasinet.

Nå er planen å sende norgesrekordkrav til villmarkslivs offisielle rekordregister.

– Vi fikk en del lysing vest av Karmøy i fjor høst, men ikke noe i nærheten av denne størrelsen. Opp til rundt åtte kilo eller noe. Denne her var enorm, og det ble jo ekstra moro siden jeg forventet lange eller diger brosme, sier Skeie til Hooked.