Suldal og Sauda på viktig reiselivstur til Beijing: – Starten på et spennende samarbeid – Hnytt

Siste:

Asle Rafdal, Sun Lixin, Gerd Helen Bø, Chen Weizhi. (Foto: Alf Aadnøy)
Asle Rafdal, Sun Lixin, Gerd Helen Bø, Chen Weizhi. (Foto: Alf Aadnøy)

Suldal og Sauda på viktig reiselivstur til Beijing: – Starten på et spennende samarbeid

Den 6. april reiste en delegasjon fra Suldal og Sauda sammen med Solborg folkehøyskole til Beijing for å få felles erfaring med kinesisk kultur, tradisjon og historie.

RYFYLKE/KINA: Formålet med turen var også å skape kontakter med lokale styresmakter, kulturinstitusjoner, matfaglig miljø og reiselivsaktører. Fokuset i møte med kineserene var å presentere Suldal og Sauda i et regionalt perspektiv, der reiselivsattraksjoner fra Ryfylke og heile Rogaland ble trekt frem.

Med i delegasjonen var ordfører Gerd Helen Bø fra Suldal, varaordfører Asle Rafdal fra Sauda, næringsutviklingsselskapene Suldal Vekst og Sauda vekst, i tillegg til flere reiselivsbedrifter.  Folkemusikeren, Åshild Verthus, deltok også på flere møter der hun sang lokale folketoner.

Frå venstre Miranda Jia Engesbak, Bjørn Moe, Olav Lindseth, Gerd Helen Bø, Ji Wei, Asle Rafdal, Zhou Jianping, Eirik Moe, Alf Aadnøy, Huang Lin. (Foto: privat)

Under oppholdet hadde de møte med store kinesiske turoperatører, kunstakademi, matfaglig miljø, den norske ambassaden og Chinese People´s Assosiaction for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC).

– Møte med den kinesiske kulturen har gitt oss et helt nytt syn på hvordan vi kan selge inn Sauda og Suldal til den kinesiske marknaden. Det å vise frem vår kultur er nøkkelen til å nå inn til det kinesiske hjertet. Vi fikk bekreftet i møte med den norske ambassaden at direkte kontakt på lokalt og regionalt nivå er helt avgjørende for å lykkes med en vellykket kinasatsing, sier varaordfører i Sauda, Asle Rafdal i en pressemelding.

Signerte intensjonsavtale

Suldal kommune signerte også en intensjonsavtale om et samarbeid med Tongren City fra Regionen Guizhou, som er en region med 43 millioner innbyggere og 60 millioner turister årlig. I sommer vil det komme representanter fra Tongren og Guizhou til Sauda og Suldal, for å blant annet signere en intensjonsavtale om samarbeid med Sauda kommune.

Signering med Tongren. Huang Lin og Gerd Helen Bø (Foto: Alf Aadnøy).

– Suldal er en kommune rik på natur og kultur, så vi har mye å tilby kinesiske gjester. Vi ser den kraftige veksten i besøket fra Kina og ser på turen som en start på et spennende samarbeid. Vi forventer økt utveksling av besøk mellom Suldal og Kina i årene fremover, sier ordfører i Suldal, Gerd Helen Bø.

I pressemeldingen opplyses det om at delegasjonen sitter igjen med et godt inntrykk av Beijing, Kina og den kinesiske kulturen generelt. Erfaringer fra turen tyder på at det er gode muligheter for felles samarbeid om kunnskapsutvikling med Kina på både lokalt og regionalt nivå.