Musiker med røtter fra Vikingstad – Hnytt

Siste:

Duoen So Are We med Guro Vikingstad og Stian Haslie spiller på Pitters Kafé på Fredag. Foto: Thea Berg Nesse
Duoen So Are We med Guro Vikingstad og Stian Haslie spiller på Pitters Kafé på Fredag. Foto: Thea Berg Nesse

Musiker med røtter fra Vikingstad

Duoen So Are We, med Guro Vikingstad og Stian Haslie, kommer til Pitters Kafé fredag kveld. April. At konserten kommer til Haugalandet er ikke tilfeldig.

KULTUR: Født og oppvokst i Stavanger, studert ved LIPA i Liverpool og nå er hun artist bosatt på Østlandet. Likevel har ikke Guro Vikingstad glemt Torvastad hvor hun tilbrakte mye av tiden som barn.

– Vikingstad på Karmøy vil alltid være en del av meg. Jeg brukte mye tid der i oppveksten. Familien min er der fra, og jeg besøkte alltid besteforeldrene mine i ferier og lignende. Jeg kommer aldri til å glemme de fine fisketurene med farfar, sier Vikingstad.

En klar destinasjon

Vikingstad er på norgesturne sammen med Haslie. De skal spille totalt 15 konserter i løpet av april og mai. Å få til konsert på Haugalandet var et stort ønske hos Vikingstad.

– Jeg var veldig klar på at jeg ville prøve ut Haugesund. Både fordi det er en del av meg og fordi jeg aldri har spilt på Haugalandet før. Det blir veldig spennende, sier Vikingstad.

Konserten vil finne sted på Pitters Kafé på Hasseløy i Haugesund.

– Vi har bevist valgt intime og små scener hvor en får publikum nært på. Det gjelder ikke kun konserten i Haugesund, men også de fleste andre konsertene vi skal ha. Jeg er veldig glad i å spille på slike steder, hvor en sitter i omtrent samme høyde som publikum, sier Vikingstad.

Startet i ung alder

Vikingstad har sunget så lenge hun kan huske, og begynte å skrive egne låter i en alder av 14 år. Hun har en treårig utdannelse fra Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA), også mer kjent som Paul McCartney- skolen. Der hadde hun sang som hovedinstrument og låtskriving i tillegg. Videre drev hun med en del solo-prosjekter, før duoen So Are We ble til.

– Nå er jeg med i et samarbeidsprosjekt. Det er nytt, men samtidig veldig ok. Det er veldig fint å ha en samarbeidspartner når en skriver låter. Vi skiver som oftest låtene hver for oss, men arrangerer dem sammen. Det er veldig fint å ha noen å vise ideer til og få tilbakemeldinger og innspill, sier Vikingstad.

 Nå skal dere være på turne i omtrent to måneder, hva er planen etter det?

– Planen er å gå i studio å spille inn plate til høsten. Etter det vil vi gjerne ut på en ny turne. Vi ønsker å være et liveband. Det er på scenen vi liker oss best.

 – Hva kan publikum forvente seg?

 – Låter med en tekst om nære relasjoner og tekster som formidler en historie. Vi er veldig opptatt med det å formidle tekstene. Det vil bli en del ballader, men også låter som forhåpentligvis vekker dansefoten. Jeg håper på en intim og bra stemning.