Har kun solgt åtte billetter til forestilling: – Vil vi ha kultur må vi benytte oss av tilbudene – Hnytt

Siste:

Karl Johan Gundersen håper billettsalget til forestillingen «På lokalet» tar seg opp. Billettsalget for de som vil kjøpe i døren, starter en time før forestillingen. Det blir også åpen kafé i regi av Down Under ungdomsklubb.
Karl Johan Gundersen håper billettsalget til forestillingen «På lokalet» tar seg opp. Billettsalget for de som vil kjøpe i døren, starter en time før forestillingen. Det blir også åpen kafé i regi av Down Under ungdomsklubb.

Har kun solgt åtte billetter til forestilling: – Vil vi ha kultur må vi benytte oss av tilbudene

Karmøy får storfint besøk av Sogn og Fjordane teater med forestillingen «På lokalet», men billettsalget viser ingen grunn til begeistring. – Litt merkelig, sier kulturhusleder ved Karmøy kulturhus, Karl Johan Gundersen. 

ÅKREHAMN: Kulturhuslederen lar seg likevel ikke stresse til tross for at billettsalget ikke har tatt helt av, men han mener folk bør kjenne sin besøkelsestid.

– Endelig kommer det en produksjon utenfra, og da synes jeg folk må kjenne sin besøkelsestid. Forestillingen har gått for fulle hus rundt i Norges land, men på Karmøy og i Haugesund har det ikke vært helt det store. Det synes jeg er litt merkelig.

Ungdomshuset, Folkets hus, Grendahuset eller lokalet. De fleste som vokste opp i distrikts-Norge i etterkrigstiden, har på en eller annen måte et forhold til dette lokalet. Forestillingen «På lokalet» er en hyllest til huset som mange møttes i.

– Forestillingen er satt opp av Sogn og Fjordane teater i samarbeid med Haugesund teater. Det jeg har hørt fra andre er at det er en utrolig kjekk forestilling med masse humor, alvor, nostalgi og gjenkjennelsesfaktor. Alle som har gått på dansen, vil kjenne seg igjen her. Det er dansen som skal fortelle en historie. Med i forestillingen er blant annet Christer Tornell som er kjent som dommer i «Skal vi danse», sier Gundersen.

– Jeg regner med du har et nært forhold til dansen selv?

– Ja, selvfølgelig. Vi har jo vært på dansen, så jeg er spent. Det blir spennende å se hvordan de har klart å fange opp stemningen fra den tiden. Det var en spennende tid i ungdomsårene. Det var en arena som var både spennende og litt farlig. Alle har vel hørt om slåssing på dansen på idrettshuset, smiler han.

– Vi har stått på

Det blir satt opp to forestillinger i storsalen i Karmøy kulturhus. Denne uka er det bare solgt åtte billetter til forestillingen, noe som fikk Karl Johan Gundersen til å reagere.

– Vi har jo gjort noen fremstøt nå, så vi har voldsomt stor tro på arrangementet. Det har løsnet litt. Jeg har blant annet vært og snakket varmt om forestillingen på Senioruniversitetet, seniordansen på Karmøy og Seniorsurf. Vi gir oss jo ikke. Vi må prøve å få dette på gli, men det virker lovende nå. Som regel selger forestilling nummer to bedre enn den første, for da ryktes det.

– Hva tror du er grunnen til dårlig billettsalg?

– Jeg vet ikke. Jeg håper ikke at det er fordi karmøybuen ikke vil gå ut. Vi vil jo ha nytt kulturhus, og da må vi på en måte vise at vi kan støtte opp om det. Andre arrangementer har jo slått an. Se bare på Anne Marith Sandhåland sin forestilling som gikk både her og utenfor kommunen. Kanskje folk liker å vite hva de går til. Jeg tror ikke det er slik at karmøybuen ikke vil ha kultur. Vi satser på at det rett og slett handler om usikkerhet.

– Kan dere ha bommet med markedsføringen?

– Vi har brukt Facebook og betalt for Facebook-annonse. Vi har også plakater ute og har annonsert på Karmøy kommune sine sider gjennom avis. Vi har ikke gjort noe mer enn det, men jeg føler det er dette som virker. Så jeg føler vi har brukt de kanalene som vi vet virker. Det vil alltid være noen som sier de ikke har hørt om det, men jeg føler vi har stått på for å få dette til.

I november blir det satt opp enda en forestilling i samarbeid med Haugesund teater. Da er det enmannsforestillingen «4 begravelser og 1 bryllup» som skal trekke folk til kulturhuset.

– Det er den nye teatersjefen i Haugesund, Morten Joachim Henriksen, som står på scenen. Det gleder vi oss til. Vil vi ha kultur så må vi benytte oss av tilbudene. I alle fall når vi får så fint besøk. Da må vi forstå at det er viktig å stille opp.