Klart for stor kosefaktor på Norheim – Hnytt

Siste:

Kurt Johansen og norheimsbu John Hallgeir Johansen skal stå for underholdningen når kulturell kosekveld blir arrangert for første gang på Norheim kulturhus. – John Hallgeir har jo spilt rundt i hele Norge og er godt kjent som trubadur. Nå har vi endelig fått han «him», forteller kulturhusleder ved Norheim kulturhus, Roger Pedersen.
Kurt Johansen og norheimsbu John Hallgeir Johansen skal stå for underholdningen når kulturell kosekveld blir arrangert for første gang på Norheim kulturhus. – John Hallgeir har jo spilt rundt i hele Norge og er godt kjent som trubadur. Nå har vi endelig fått han «him», forteller kulturhusleder ved Norheim kulturhus, Roger Pedersen.

Klart for stor kosefaktor på Norheim

Roger Pedersen ønsker at Norheim kulturhus skal være et kulturhus for alle og starter nå opp med en kulturell helaften med konsert og standup til en billig penge.

NORHEIM: Det nye konseptet arrangeres for første gang fredag 13. april. Denne kvelden får publikum standup av Kurt Johansen og musikk av John Hallgeir Johansen. Det blir også enkel matservering samt muligheter for å ta seg et glass vin eller en øl.

– Det er jo helg og kulturell helaften, og da mener vi at folk må få ta seg et glass vin eller en øl. Vi har ikke anledning til å stå for skjenkebevilgningen selv, men så lenge vi knytter til oss en samarbeidspartner som søker om skjenkebevilgning, så får vi ha det på huset. Vi har knyttet til oss Vormedal grendahus som skal stå for skjenkebevilgningen, forteller kulturhusleder Roger Pedersen.


Tro på konseptet

Kulturhuslederen forteller at han er stolt over konseptet og at det er helt ulikt andre arrangement i distriktet. 

– Jeg tror faktisk ikke at det er andre i distriktet som har et slikt konsept. Vi har som motto at når vi arrangerer noe, så må det være ting som vi har lyst å gå på selv. Og dette er virkelig noe vi har lyst å gå på, sier Pedersen og legger til:

– Her får du program hele kvelden, mulighet til å ta et glass vin eller øl og en matbit, hyggelig lag og en laidback stemning. Vi har stor tro på konseptet. Vi satser på å arrangere kulturell kosekveld noen ganger i halvåret. 


Et voksent publikum

Han forteller også at Fastlands-Karmøy er i stadig vekst, og at dette også er litt av grunnen til at han sammen med miljøarbeider Leiv Kristiansen tok initiativ til å arrangere en kulturell kosekveld.

– Fastlands-Karmøy er jo det området i Karmøy kommune som vokser mest. Det er 7000 innbyggere her allerede, så da må vi legge oss litt ekstra i selen og være et kulturhus for alle. Huset er ganske sprengt, og det er masse som skjer her, men et slikt arrangement som dette har vi ikke. Vi har mye som skjer på huset, men vi mangler kanskje et helgearrangement for et litt mer voksent publikum.

– Derfor har vi satt en aldersgrense på 25 år. Dette er et arrangement for voksne folk, og det kommer ikke til å bli noe haraball. Det handler om kultur.

– Du er flink til å arrangere ting på huset?

– Jeg prøver hele tiden å få ting til å skje. Å utvikle huset og komme med nye ideer er jo en del av det å være kulturhusleder. Vi prøver å gjøre kulturhuset mer kjent på Fastlands-Karmøy. Ingen skal gå rundt og ikke vite hva det er for noe eller hvor det ligger. Det vet jeg har vært et problem før. Vi vil gi alle som bor på fastlandssiden et tilbud, og jeg føler vi er på god vei nå. Ingen skal gå rundt og kjede seg.